Olutta puhtaamman saariston puolesta

Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan. Saimaa Brewing Company:n valmistama Brewer’s Organic Kaito Lager -olut saa kesäksi uuden asun, kun yritys nimeää oluen PSS ry:n juhlaolueksi. Osa oluen myyntituotosta ohjataan yhdistyksen toiminnan tukemiseen.

Saimaa Brewing Company on pienpanimo Saimaan rannalla. Se kuvailee Brewer’s Organic Kaito Lageriaan kullankeltaiseksi illan virkistäjäksi. Se on gluteeniton olut, jonka kevyt maltaisuus yhdessä Saaz-jalohumalan vivahteikkuuden kanssa luovat raikkaan ja puhtaan kokonaisuuden. Juhlaolut tulee asteittain isoimpiin S- ja K-ryhmän myymälöihin toukokuussa sekä hyvin varustettuihin ravintoloihin.

– Kotiseutumme Saimaan sekä muiden saaristoalueiden suojelu on panimollemme sydämen asia. Olemmekin iloisia juhlavuoden kumppanuudesta, jonka myötä pääsemme osaltamme tukemaan tätä tärkeää missiota”, Saimaa Brewing Companyn tuotekehittäjä Kasper Villa sanoo.

– Juhlavuoden kunniaksi oli mukavaa solmia yhteistyösopimus Saimaa Brewing Company:n kanssa senkin vuoksi, että Saimaa on toiminta-alueistamme nyt hyvin ajankohtainen. Meillä on edessä alueen retkisatamia huoltavan aluskaluston uusiminen, ja yhteistyö tukee hyvin käynnissä olevaa Kalusto kuntoon -varainkeruukampanjaamme. Toivomme, että ihmiset nauttivat tästä hyvästä oluesta vastuullisesti ja tölkit kierrättäen”, muistuttaa PSS ry:n pääsihteeri Aija Kaski.

Yhteistyöllä puhtaamman saariston puolesta

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Roope-hyljelogo ja sen alle kuuluvat palvelut ovat tuttuja saaristossa ja vesillä liikkuville ympäri Suomen. Vuonna 2019 yhdistys juhlii 50-vuotista taivaltaan. Muutamien saaristolaisten tekemästä vapaaehtoistyöstä on kasvanut valtakunnallinen vesistöjen hyvinvoinnin asiantuntija ja toteuttaja. Nykyään Roope-palvelupisteitä löytyy yli 200 ympäri Suomen, ja yhdistyksen toiminta-alueilla operoi neljä huoltoalusta tuoden tonneittain jätettä ja romua pois saarista.

– Pidä Saaristo Siistinä ry on kaikkien vesilläliikkujien ja puhtaita vesiä arvostavien jäsenpohjainen ympäristöjärjestö. Jäsenmaksut ja yrityksiltä saatu tuki ovat PSS ry:n toiminnan perusta, jolla voimme vastata yhä kasvavien jätemäärien ja vanhenevan huoltokaluston luomiin haasteisiin. Juhlaoluen myyntituotosta yhdistykselle ohjattu osuus käytetään suoraan vesistöjen puhtaanapitoon, kertoo Kaski.

Lue myös: