KL: Venevalmistaja Marino Oy luovutti osan yhtiöstä työntekijöilleen

Marino Oy ajaa uuteen kauteen uudessa omistuksessa.

Yli 60-vuotias kolmen veljeksen vetämä perheyritys Oy Marino Ab on etsinyt tovin jatkajaa toiminnalleen. Kun sopivaa kandidaattia ei löytynyt, kirkastui ajatus luovuttaa osa omistuksesta yhtiön työntekijöille.

– Sanoin veljille, että meillä on tässä talossa hyvä koneisto. Miksi emme antaisi työntekijöiden työpanoksesta Marinon osakkeita, operatiivisesta toiminnasta vastaava Jan Fagerström kertoo Kauppalehdelle antamassaan haastattelussa. Päätös oli loppupelissä helppo.

Pitkän työkokemuksen Marinon palveluksessa omaava henkilöstö otti tarjouksen mieluusti vastaan ja 10% yhtiön omistuksesta siirtyi yhtiön neljälle työntekijälle. Samalla uudet osaomistajat nousivat myös yhtiön hallitukseen Fagerströmien vetäytyessä päätöksenteossa taustalle. Mentoritukea kuitenkin tarjotaan jatkossakin.

Oy Marino Ab on perustettu vuonna 1959 ja se valmistaa lasikuituveneiden lisäksi muun muassa pysäkkikatoksia ja -penkkejä sekä lasten pulkkia. Yhtiön toimipaikka on Sipoo ja se työllistää 5 henkilöä 0,9 miljoonan liikevaihdolla (2020).

Kauppalehden alkuperäinen juttu tässä.
Kuvat: Marinon fb-sivut

Lue myös: