Venemessujen valmistelu jatkuu täysipainoisesti

Messukeskus ottaa koronapassin käyttöön heti jos tapahtumien osallistujamäärää rajoitetaan. Helsingin Messukeskus ottaa koronapassin käyttöön kevään messutapahtumissaan heti, jos aluehallintovirasto rajoittaa yleisötapahtumien osallistujamääriä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositti viime viikolla Etelä-Suomen aluehallintovirastolle rajoituksia sisätiloissa järjestettäville yleisötilaisuuksille. Aluehallintovirasto ottanee asiaan kantaa lähipäivinä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositti maanantaina 29.11. Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 20 henkilöön. Mikäli avi päätyy yleisötapahtumia koskeviin rajoituksiin, koronapassi on mahdollista ottaa heti käyttöön Messukeskuksen kevään tapahtumissa.

Koronapassi mahdollistaa tapahtumien järjestämisen

Nykylainsäädännön mukaan koronapassin (EU:n digitaalinen koronatodistus) voi ottaa yleisötilaisuuksissa käyttöön vain silloin, kun tapahtumiin kohdistuu viranomaisrajoituksia.

– Koronapassi purkaa rajoitukset ja mahdollistaa meille messujen ja muiden tilaisuuksien järjestämisen täysimittaisesti ja terveysturvallisesti. Olemme valmiita jatkamaan koronapassin käyttöä kaikissa kevään tapahtumissamme niin kauan, kuin rajoituksia määrätään ja koronapassi on tarpeen. Seuraamme tilannetta tarkasti ja reagoimme tarvittaessa muutoksiin, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Vene 22 Båt -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–20.2.2022.

www.venemessut.fi

Teksti ja kuva: Messukeskus

Lue myös: