Showing all 12 results

Jos et ole vielä kestotilaaja: A. Osta yksittäinen juttu (vain 3 tai 5 €/kpl, hinta laajuuden mukaan) B. Osta koko numero. C. Tee digilehden vuositilaus. Hyödyllisiä lukuhetkiä!
 • Avotilan pöytä

  Avotilan pöytä

  5 sivua – Avotilan pöytä
  Pienikin pöytä on tervetullut lisä veneen kuin veneen avotilaan. Nikkaroimme pienen apupöydän purjeveneen ruoripylvään päälle ja koostimme työstä askel askeleelta -ohjeet.

  Osasto: Avainsanat tuotteelle ,
 • Epoksipinnoite

  Epoksipinnoite

  4 sivua – Epoksipinnoite
  Lasinkirkas epoksipinta on parhaimmillaan perinteisiä pintakäsittelypintoja helppohoitoisempi. Epoksin käytössä on omat niksinsä, joissa korostuvat huolellisuus ja oikeat työtavat.

  Osasto: Avainsanat tuotteelle ,
 • Lattiaritilät

  Lattiaritilät

  3 sivua – Lattiaritilät: vanhat trallit vaihtoon
  Puutralli näyttää hyvältä, helpottaa kulkemista ja suojaa veneen lattiaa kulumiselta. Tässä tapauksessa ei ollut vanhoja tralleja malliksi ja teimme uudet alusta pitäen.

  Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,
 • Partaan kunnostus

  Partaan kunnostus

  3 sivua – Partaan kunnostus
  Joissain tilanteissa ei partaan huoltolakkaus enää riitäkään. Tässä jutussa esittelemme Nauticat 33:n kosteusvaurioituneen partaan osittaisen uudelleenrakentamisen.

  Osasto: Avainsanat tuotteelle ,
 • Penkinrungon korjaus

  Penkinrungon korjaus

  3 sivua – Penkinrungon korjaus
  Veneiden istuimissa on usein vanerirunko, joka voi lahota kosteissa olosuhteissa. Askel askeleelta -ohjeistuksessa korjataan penkki uuteen uskoon.

  Osasto: Avainsanat tuotteelle ,
 • Pinna purjeveneeseen

  Pinna purjeveneeseen

  3 sivua – Pinna purjeveneeseen
  Purjeveneen ohjauspinna on paitsi toiminnallisesti tärkeä, myös esteettisesti isossa roolissa. Näytämme jutussa askel askeleelta, kuinka pinnan voi uusia itse.

  Osasto: Avainsanat tuotteelle ,
 • Puiset lattialevyt

  Puiset lattialevyt

  5 sivua – Puiset lattialevyt
  Kun veneelle kertyy ikää, kyljet pidetään useimmiten siistinä, mutta kovalle rasitukselle altistuvat lattiapinnat jäävät usein huonommalle hoidolle. Lehden jutussa näytämme kaksi erilaista ja yksinkertaista tapaa herättää ne henkiin: rakennamme siistit puiset lattialevyt sekä sisä- että ulkokäyttöön.

  Osasto: Avainsanat tuotteelle ,
 • Puu materiaalina

  Puu materiaalina

  3 sivua – Puu materiaalina
  Puu on vanhin veneenrakennusmateriaali. Ennen siitä valmistettiin koko vene, nykyään ehkä sisustus ja kannen pinta. Puu luo veneen sisälle kodikkuutta, lämpöä ja tunnelmaa.

   

  Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,
 • Puulajit ja käyttökohteet

  Puulajit ja käyttökohteet

  5 sivua  – Puu paikallaan – puulajit ja käyttökohteet
  Puuveneissä on perinteisesti käytetty tiikkiä ja mahonkia, Pohjoismaissa myös mäntyä, mutta lajeja on monia muitakin. Puulajien ominaisuudet tuleekin ottaa huomioon sekä puuveneiden rakentamisessa että niiden hoidossa ja talvisäilytyksessä.

  Osasto: Avainsanat tuotteelle ,
 • Puuosien kunnostus

  Puuosien kunnostus

  3 sivua – Puuosien kunnostus
  Puiset detaljit tuovat veneeseen arvokasta ilmettä, varsinkin kun niistä pidetään huolta. Tiikkiosien hiomiseen ja öljyämiseen kuluu pari iltaa, mutta työ kiittää tekijäänsä, kun näkyvää jälkeä syntyy heti.

  Osasto: Avainsanat tuotteelle ,
 • Ruuvit ja niiden käyttö

  Ruuvit ja niiden käyttö

  3 sivua – Oikea ote ruuveihin: ruuvit ja niiden käyttö
  Vuosikymmeniä sitten puuhun kierretyt ruuvit saattavat olla itsepäisiä avattavia. Ruuveissa yleisesti käytettävät kannat ovat myös jonkin verran vaihtuneet vuosien aikana, jolloin purkaessa tarvitaan monenlaista meisseliä. Jutussa esittelemme tyypillisesti veneissä käytetyt ruuvit ja näytämme askel askeleelta ohjeet vanhan puuruuvin poistoon.

  Osasto: Avainsanat tuotteelle ,
 • Uusi käyntiluukku

  Uusi käyntiluukku

  3 sivua – Uusi käyntiluukku
  Reilut 30 vuotta näkyy Scampin vanhassa käyntiluukussa, joten päätimme tehdä uuden. Katso tarkat askel askeleelta -ohjeet luukun valmistukseen.

  Osasto: Avainsanat tuotteelle ,