Kalastuskortti mukaan Vene 19 Båt -messuilta!

Kalastuskortin voi tänä vuonna ensimmäistä kertaa hankkia myös Helsingin Messukeskuksessa 8.–17.2.2019 järjestettäviltä Vene 19 Båt -messuilta. Kalastavia veneilijöitä palvelee Messukeskuksessa Metsähallituksen pop-up-myyntipiste, jossa kalastonhoitomaksun voi maksaa kätevästi messuilla käydessään.

Kalastonhoitomaksun voi maksaa messujen Eräluvat.fi-osastolla 2a48, lähellä jättiakvaariota. Koko vuoden voimassa oleva kalastuskortti maksaa 45 euroa, ja päivittäin kymmenen ensimmäistä asiakasta saa kaupan päälle Eräluvat-lippiksen.

Kalastonhoitomaksun voi normaalisti maksaa Metsähallituksen Eräpalveluiden verkkokaupassa, puhelinpalvelussa ja tietyissä luvanmyyntipisteissä kuten luontokeskuksissa ja R-kioskeilla. Maksuvelvollisia ovat 18–64-vuotiaat viehe- ja pyydyskalastajat sekä ravustajat.

Kalastonhoitomaksu oikeuttaa viehekalastukseen lähes koko maassa. Pyydyksellä ja usealla vavalla kalastamiseen sekä ravustukseen ja virtavesissä ja erityiskohteilla kalastamiseen tarvitaan lisäksi lupa vesialueen omistajalta. Lisätietoa virtavesistä ja erityiskohteista löytyy osoitteesta kalastusrajoitus.fi.

Kalastonhoitomaksuista kertyvillä varoilla varmistetaan kalastuksen kestävyys, rahoitetaan neuvontapalveluja ja kalastuksenvalvontaa, opastetaan nuoria vastuullisiksi kalastajiksi, parannetaan kalojen elinympäristöjä sekä tehdään muuta vesiluonnon elinvoimaisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää joka puolella Suomea.

Vene tärkeä lähes kaikille kalastajille

Veneiden hankinta, varustelu ja käyttö on viime vuonna julkaistun erätalouteen liittyvän tutkimuksen mukaan kalastonhoitomaksun maksaneiden kalastajien merkittävin rahankäyttökohde. Miehet käyttävät veneilyyn vuodessa keskimäärin 435 euroa ja naiset 293 euroa. Yhteensä kalastajien veneilyyn liittyvä kulutus tuo kotimaan markkinoille verollista tuloa lähes 100 miljoonaa euroa vuodessa.

Mahdollisuus veneen käyttöön ja venepalveluiden tarjoaminen osana kalastustuotetta on keskeistä erityisesti kalastusmatkailuyrityksille: yhdeksällä yrityksellä kymmenestä on vene käytössään ja asiakkaista joka kymmenes vuokraa heiltä sitä.

 

www.metsa.fi

Lue myös: