Ensimmäinen Pelasta Itämeri -palkinto Solar Water Solutions Oy:lle

Ensimmäisen Pelasta Itämeri -palkinto luovutettiin Vene 19 Båt -messuilla kotimaiselle Solar Water Solutions Oy:lle, joka on kehittänyt aurinkoenergialla toimivan vedenpuhdistusjärjestelmän. Meriveden puhdistaminen vähentää merkittävästi muoviroskaa Itämerestä ja vähentää veden kuljetusta.

Suomen Messusäätiön rahoittama 5000 euron Pelasta Itämeri -palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Palkinnon saajasta päätti raati, johon kuuluvat edustajat tahoista, jotka tekevät itsekin merkittävää työtä Itämeren pelastamiseksi. Raatiin kuuluivat Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöltä, Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä ja Johan Schmidt Baltic Sea Action Groupista.

Palkinnon jakoivat raadin jäsenet ja sen vastaanotti Solar Water Solutions Oy:n toimitusjohtaja Antti Pohjola.

Aurinkovoimalla vettä puhdistava vesiteknologiayritys Solar Water Solution Oy on keksinyt, miten merivedestä tehdään juomavettä uusiutuvalla energialla. Yritys on perustettu vuonna 2015. Yhden miehen innovaatiosta on kasvanut perheyritys, jonka missiona on tuottaa puhdasta vettä ympäristöystävällisesti ja kustannustehokkaasti. Yritys tarjoaa ratkaisua suomalaisille mökkeilijöille, mutta myös ulkomaille.

Lue myös: