Miten jolla mukaan reissuun?

Jolla on mainio matkaseuralainen, jolla lähisaariin ja uimalahtiin tutustuminen luonnonsatamasta käsin käy kätevästi.

Jollan mukana pitämiseksi on muutamia vaihtoehtoja: sitä voi joko hinata, kuljettaa kannella tai varastoituna tyhjänä sisätiloissa tai pitää sitä lukittuna perätasolla. Lisäksi jollan voi kiinnittää joko renkaisiin tai taavetteihin.

Kaikissa vaihtoehdoissa on hyvät ja huonot puolensa. Jollan vetäminen veneen perässä aiheuttaa lisävastustusta sekä purjehdittaessa että moottorilla ajettaessa. Jolla voi myös haukata vettä kovassa aallokossa ja kovassa tuulessa. Rantautumisissa ja satamamanöövereissä perässä vedettävä jolla on yleensä tiellä, mutta kun ollaan perillä, on jolla näppärästi heti valmiina.

Jollan säilyttäminen keulakannella on purjeveneissä keulapurjeen tiellä, mutta moottoriveneissä ehkä mahdollista. Kannen alapuolelle varastoiminen on hieman parempi vaihtoehto, mutta siinä tapauksessa jolla pitää aina tyhjentää ja sitten taas täyttää uudestaan.

Uimatasolla säilyttäminen edellyttäisi tarvittavien helojen kiinnittämistä uimatasoon ja jollaan, eikä ratkaisu sovellu kaikkiin venetyyppeihin.

Asensimme taavetit Bavaria Match 38:n peräpeiliin, ja jolla kulkee mukavasti mukana ja pysyy oikeassa asennossa myös kuivana ja kevyenä sade- ja pärskevedeltä.

Löydät jutun ja asennusohjeen Venemestarista 3/19.

Lue myös: