Keväistä venekuumetta? Lievitä oireita Venemestarin tuoreella Venekatalogilla!

Ylivoimaisesti laajinta kotimaan markkinoiden venetarjonta on 5–7-metristen moottoriveneiden luokassa, jossa on valittavana kymmeniä eri merkkejä ja satoja malleja. Moottoriveneiden myynti keskittyy 4–6 metrisiin pulpettiveneisiin. Myös isojen ja asuttavien matkaveneiden ja jahtien tarjonta on laajaa, etenkin suhteessa siihen, kuinka paljon (vähän) niitä vuosittain myydään.

Uusia purjeveneitä on vuoden 2019 Venekatalogissa noin 150. Määrä on hieman viime vuotta pienempi, sillä eri syistä Suomen markkinoilta on poistunut muutama pursimerkki, eikä uusia ole tullut tilalle. Tunnetuin ja valitettavin tapaus lienee Nauticatin konkurssi.

Soutu- ja kumiveneiden määrä on pysynyt viime vuoden tasolla, mutta purjeveneiden tavoin myös moottorivenemallien määrä on viime vuoteen verrattuna pienentynyt. Silti erilaisia moottorivenemalleja on markkinoilla yli tuhat.

Suomessa rekisteröitiin viime vuonna noin 2 850 uutta, rekisteröintiperusteet täyttävää venettä. Niistä 15 oli purjeveneitä, loput moottoriveneitä. Moottorivenekauppaa hallitsee vahvasti kotimaiset venevalmistajat.

Kahdenkymmenen suosituimman suomalaisen moottorivenemerkin yhteenlaskettu myyntimäärä nousi viime vuonna lähes 2 100 veneeseen, eli niiden osuus koko venekaupasta oli yli 70 prosenttia. Markkinoilla on siis paljon statisteja ja tässäkin Venekatalogissa sellaisia malleja, joita ei välttämättä koskaan Suomen vesillä nähdä.

Suomen kymmenen myydyintä moottorivenemerkkiä olivat viime vuonna järjestyksessä Buster, Yamarin, Faster, Silver, Suvi, Terhi, AMT, Finnmaster, Bella ja Falcon. Myydyin ulkomaalainen venemerkki oli sijalla 14 oleva Jeanneau.

Kymmenen myydyimmän merkin rekisteröintimäärät vaihtelivat Busterin 410:stä Falconin 65:een, kokonaismäärän noustessa yli 1 800:aan. Jeanneaun eri malleja rekisteröitiin yhteensä 36.

Viime vuoden suurin Traficomin vesikulkuneuvorekisterin tunnistama Suomeen rekisteröity uusi vene oli yli 18-metrinen ja noin puolentoistamiljoonan euron hintainen Sunseeker Predator 57. Venemestarin Venekatalogista löytyy haaveiltavaksi paljon suurempiakin jahteja.

Venekatalogi 2019 on kaupan lehtipisteissä kautta maan. Sen voi ostaa myös sähköisesti selattavana verkkoversiona tästä. Venemestarin tilaajat saavat Venekatalogin osana tilausjaksoa ja se on luettavissa verkkoarkistossa.

Antoisia lukuhetkiä!

 

Lue myös: