Oma vene remppaa vailla? Hae kunnostuskurssille!

Noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja noin puolentoista tunnin päässä Lahdesta ja Hyvinkäältä, kelpoisien kulkuyhteyksien varrella Loviisassa sijaitseva satavuotinen Kuggomin kansanopisto puhaltaa uutta henkeä veneenveistoon.

Ensi syksynä Kuggomissa järjestettävä veneen kunnostuskurssi on niin sanottu pitkäkurssi eli se vaatii käytännössä kokopäiväistä opiskelua koko lukuvuoden ajan. Voit olla opinto- tai vuorotteluvapaalla, eläkkeellä tai muuten vain innostunut kehittämään kädentaitojasi.

Veneenveiston opettaja Esko Mattson kertoo, että tavoitteena on saada kurssille opiskelijoita, joilla on oma vene työn alla. Vaikka puu on kurssin perusmateriaali, se mahdollistaa myös lujitemuoviveneen tuomisen kurssille ja keskittymisen niiden puuosien kunnostukseen kannella tai sisustuksessa. Lujitemuovikorjauksia verstaalla ei voi tehdä.

– Ideaalitilanne olisi, että kaikilla olisi vähän erilainen projekti. Olisi hyvä, että yksi tekee kansiremonttia ja toinen jotain toista. Näin opiskelijat saisivat mahdollisimman laaja-alaisen käsityksen veneen kunnostamisesta, Mattsson sanoo.

Opiskelijoiden edellytetään työskentelevän vähintään 25 tuntia viikossa. Venesalilla voi ja on myös suotavaa työskennellä lisäksi omaehtoisesti, jotta työstettävät veneet valmistuvat ajoissa.

Kurssikeskuksessa on toimiva veistämöhalli ja ajanmukaiset työvälineet. Opetuskielinä ovat suomi ja ruotsi.

Lisätietoja kurssista ja majoitusmahdollisuuksista sekä hakuohjeet löytyvät osoitteista: https://www.kuggom.net ja  https://www.akan.fi/trabatpuuvene.

 

Hakuaika kurssille päättyy 29.5.2019.

Lue myös: