Uusi toimittaja aloitti Venemestarissa

 

Maaliskuun alussa Venemestarin toimituksessa aloittanut 41-vuotias Aleksi Vienonen on aiemmin toiminut Venemestarin avustajana ja viestintäalan yrittäjänä.

– Helsingin Venemessuilla päätoimittaja Jan Sjölund veti hihasta, että haluaisinko tehdä harrastuksesta ammatin. Kauaa ei tarvinnut miettiä, Vienonen sanoo.

Venekärpänen puri häntä vasta muutama vuosi sitten, mutta purema oli kova. Vienonen aloitti viisi vuotta sitten veneilyn Helsingissä 1980-luvun alun Busterilla. Tämän jälkeen hän on suhaillut Suomenlahtea päästä päähän vuoden 2006 Ideal Classic ht-veneellä.

Nyt vene on myyty, mutta uusi on jo kiikarissa.

– Aivan kylmiltään en merelle lähtenyt, koska varusmiespalveluksen suoritin merivoimissa rannikkojoukoissa, missä nopeiden Uisko- ja Jurmo-maihinnousuveneiden kyyti tuli tutuksi. Mutta aika paljon olen joutunut oppimaan veneilyä kantapäänkin kautta.

Toimittaja- ja viestintäalan työkokemusta Vienosella on noin 15 vuoden ajalta eri tiedotusvälineistä ja järjestöistä. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta.

Lue myös: