5 vinkkiä niskalenkkiin dieselbakteerista

Dieselbakteerin saastuttamien polttoainetankkien ongelmat ovat lisääntyneet huomattavasti viime vuosina biodieselin myötä. Bakteerilta ei ole suojassa yksikään dieselmoottori, mutta erityisesti siitä on harmia veneissä.

Bakteerin aiheuttaman limaongelman selättämiseen on kaksi lähestymistapaa. Sitä voi hillitä tai siitä pitää päästä eroon. Huomaa, että dieselbakteeri pääsee lisääntymään ainoastaan veden kautta, josta syystä on olennaisen tärkeää panostaa tiiviiseen täyttökorkkiin ja varmistaa, että säiliön huohotinputki on kauttaaltaan suojattu vedeltä.

Näin eliminoit bakteeripirskeet tankissasi:

  1. Älä päästä tankkiin vettä.
  2. Käytä moottoria säännöllisesti.
  3. Testaa mikrobien määrä dieselistä esimerkiksi Sternacon testillä.
  4. Toimenpiteitä vaativan bakteerikasvuston voi myrkyttää.
  5. Puhdista saastunut tankki.

Bakteeritesti keväällä ja syksyllä paljastaa, onko tilanteeseen syytä puuttua.

Huomaa, että joissakin tapauksissa diesellämmitin saattaa ennakoida bakteeriongelmaa. Jos lämppäri alkaa nikotella ilman sähkö- tai muita toimintahäiriöitä, pysähtely viittaa todennäkoisesti limaongelman ensimmäisiin oireisiin.

 

Lisää päivitettyä tietoa dieselbakteerista ja sen torjunnasta seuraavassa Venemestarissa 5/19. Lehtipisteissä + kotiovella sekä sähköisesti Venemestarin verkkosivuilla 2.5.

Lue myös: