Puolustusvoimat ampuu laivatykistöaseilla Mäkiluodon, Upinniemen ja Katajaluodon edustalla keskiviikkona 31.7.2019 klo 09:00 – 21:00.

Vaarallisen alueen pohjoisraja on Vormö – Upinniemi – Hermanskär – Järvö – Katajaluoto, länsiraja Vormö – Bågaskär – Suomen aluevesiraja, eteläraja Suomen aluevesiraja ja itäraja Katajaluoto – Ulkomatala – Suomen aluevesiraja.

Ammuntoja myös Saaristomerellä

Samana päivänä merivoimat ampuu laivatykistöllään myös Örössä. Ammunnat alkavat klo 09 ja päättyvät klo 21.

Vaarallisen alueen vasen raja ulottuu 41 km etäisyydelle Snåldö – Bengtskär linjaa ja vaarallisen alueen oikea raja ulottuu 52 km etäisyydelle Vänö – Fästorna linjaa.

Kummassakin ammunnassa ampuva joukko-osasto on Rannikkolaivasto ja lisätietoja saa puhelinnumerosta p. 0299317100 ja Meri-VHF kanavalla 16.

Merivoimien ammunnoista ja vaara-alueista löytyy parhaiten tietoa seuraamalla ampumatiedotteita verkko-osoitteessa https://merivoimat.fi/ampuma-ja-melutiedotteet.

Faktaa meriammunnoista:

  • Puolustusvoimat tiedottaa merialueilla pidettävistä ammunnoista nettisivuillaan ja Yleisradion välityksellä.
  • Ampumatiedotteissa kerrotaan alue, jolle ei ammunnan aikana saa mennä. Ammuntaa valvotaan jatkuvasti, jotta sivulliset eivät epähuomiossa joutuisi vaara-alueelle.
  • Mikäli ampuma-alueella on jotain sinne kuulumatonta, ammunta keskeytetään välittömästi vahinkojen välttämiseksi. Suunnittele kuitenkin kulkureittisi niin, ettet liiku vaara-alueen lähellä.
  • Harjoituksen pitäjä antaa lisätietoa ammunnoista. Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä ampuvaan joukko-osastoon. Joukko-osaston yhteystiedot ja puhelin kerrotaan ampumatiedotteessa.
  • Lue lisää merialueiden ampuma-alueista ja suoja-alueista täältä.