Yamaha Centerille 2020 pysyvä kelluva venenäyttely Espooseen

Keilalahteen avataan keväällä 2020 Suomen suurin veneiden koeajo- ja myyntikeskus.

Yamaha Center laajentaa toimintaansa Suomen ehkä näkyvimmälle satamapaikalle, Helsingin ja Espoon rajalla sijaitsevaan Keilalahteen. Turun ja Vantaan Yamaha Centereiden taustalla oleva Boat Store Finland on ostanut uutta veneiden myynti- ja koeajokeskusta varten Keilalahti Marinan osake-enemmistön, johon kuuluu 150 venepaikkaa.

– Koeajomahdollisuudelle on selkeä tarve, eikä suuri osa venemyymälöistä sellaista pysty tarjoamaan. Veneilijöille Keilalahti tulee olemaan pysyvä uiva venenäyttely, jossa pääsee testaamaan lähes 10 kuukauden ajan vuodesta sekä uusia että käytettyjä veneitä, Boat Store Finlandin toimitusjohtaja Tomi Varjonen kertoo.

Suomen suosituimmat venemerkit ja venevuokraus

Yamaha Center Espoon valikoimaan tulevat kuulumaan Yamaha-perämoottorien lisäksi kotimaiset suosikkivenemerkit Buster, Yamarin, Cross, Husky, Finnmaster ja TG sekä Zodiac-kumiveneet. Lisäksi valikoimaan kuuluvat Boat Store Finlandin maahantuomat italilaisen Ferretti Groupin Ferretti-, Riva- ja Pershing-luksusjahdit sekä ranskalaiset Beneteau-moottoriveneet.

Uusien ja käytettyjen veneiden myynnin lisäksi Keilalahdessa aloittaa veneiden vuokrauspiste ja valtuutettu Yamaha Service -huoltopiste. Talvella jäätilanteen salliessa Keilalahdessa pääsee koeajolle myös Yamahan moottorikelkoilla ja ATV-ajoneuvoilla, kesäkaudella valikoimaan kuuluvat myös Yamaha-moottoripyörät.

Suuria suunnitelmia

Kauppaan kuuluvien 150 venepaikan lisäksi alueelle on mahdollista rakentaa vielä 180 venepaikkaa lisää. Satamaan kuuluu myös toimistokäyttöön soveltuva kelluva rakennus. Valtaosa laituripaikoista on suosituimmille pienehköille perämoottoriveneille sopivia, mutta suurimpien venepaikkojen koko on 5,50 x 21,00 metriä.

Boat Store Finland on Suomen suurin vapaa-ajan konekauppa, jonka liikevaihto oli viime vuonna 16,5 miljoonaa euroa. Tänä vuonna liikevaihdon odotetaan nousevan lähes 20 miljoonaan euroon. Toimitusjohtaja Varjosen mukaan Keilalahden koeajokeskuksella Boat Store Finland tavoittelee ensi vuonna pääkaupunkiseudulta neljän miljoonan euron liikevaihdon kasvua.

 

www.boatstore.fi 
www.yamaha-center.fi

Kuvat: Boatstore

Lue myös: