Telva palaa venemarkkinaan tuomalla täyssähköveneen Suomeen – ensimmäiset veneet jo asiakkailla

Oy Telva Ab ja ruotsalainen Candela Speed Boat Ab tiedottivat lokakuussa, että ne ovat sopineet täysin uudenlaisten täyssähköveneiden myynnistä ja markkinoinnista Suomessa.

Candelaa on kehitetty pitkään ja hartaasti, mutta nyt sarjatuotanto on käynnissä, vene tuotu markkinoille ja ensimmäiset veneet luovutettu asiakkaille.

Tavoitteena on ollut alusta asti luoda sähkövene, joka kestäisi vertailun sekä suorituskyvyn että toimintasäteen osalta polttomoottoriveneisiin. Monet muutkin ovat yrittäneet ja epäonnistuneet.

Markkinoilla on melko nopeita sähköveneitä ja kohtuullisen pitkän toimintasäteen omaavia sähköveneitä, muttei sellaisia, joissa molemmat ominaisuudet yhdistyisivät. Ongelmaksi muodostuu sekä veneet että akut. Perinteisen liukuvarunkoisen veneen energiankulutus on suuri ja akkujen hyötysuhde huono. Ne painavat paljon ja tyhjenevät nopeasti.

Candela Seven muuttaa tilanteen. Se on 7,7 metriä pitkä ja 2,4 metriä leveä bowrider, jolle luvataan 30 solmun huippunopeus. Taloudellisin “liukunopeus” on 19–23 solmua, jolla toimintamatkaksi luvataan 50 meripeninkulmaa tai vähän yli. Vastaavaan nopeuden ja rangen yhdistelmään eivät muut sähköveneet pysty.www.candelaspeedboat.com 
www.telva.fi/fi/candela/ 

Lue myös: