Vetuksen maajohtaja Kim Koskinen Finnboat ry:n uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi

Kim Koskinen on toiminut venealalla vuodesta 2002 aluksi Vator Oy:n ja vuodesta 2009 alkaen Vetus Oy:n palveluksessa. Venealan Keskusliitto Finnboatin toiminnassa Koskinen on ollut aktiivisesti mukana vuodesta 2009 ja toiminut pitkään Venealan Osatoimittajat ry:n johtokunnassa ja Finnboatin hallituksessa.

Finnboatin ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Oy Maritim Ab:n toimitusjohtaja Kim Tigerstedt ja toisena varapuheenjohtajana AMT-Veneet Oy:n toimitusjohtaja Mikael Winqvist.

Hallituksen muut jäsenet ovat Johan Carpelan (Oy Botnia Marin Ab), Ben Fagerström (Oy Marino Ab), Markku Hämäläinen (Oy Otto Brandt Ab), Anders Kurtén (Oy Baltic Yachts Ab), Joni Leeve (Leevene Oy), Terho Liukkonen (Suvi-Veneet Oy), Jari Löfroos (Finnmaster Boats Oy), Risto Paronen (Lahden Bike Marine Oy), Juha Pulli (Nordec Nautic Oy), Thomas Sarin (Ab Sarins Båtar Oy), Jani Snell (Juha Snell Oy) ja Juha Väyrynen (Bella-Veneet Oy).

Suomen Veneteollisuusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Mikael Winqvist, Venealan Osatoimittajat ry:n johtokunnan puheenjohtajana Kim Koskinen, Veealan Kauppiaat -yhdistyksen puheenjohtajana Juha Pulli ja Venealan Telakka- ja korjaamoyhdistyksen puheenjohtajana Joni Leeve.


Veneala on Suomessa merkittävä työllistäjä: alan yrityksissä työskentelee 3 500 henkilöä ja työllisyysvaikutus on kaikkiaan 4 000–6 000 henkilöä. Muista Pohjoismaista poiketen Suomessa on vahvaa omaa tuotantoa, viennin osuus kokonaistuotannosta oli viime vuona peräti 76 prosenttia.

www.finnboat.fi

TEKSTI Finnboatin tiedote / STT Info
KUVA Finnboat

Lue myös: