Tavoite täyttyi – jo yli 50 Roope-satamaa!

Kaikkien vesilläliikkujien ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry on saavuttanut 50-vuotisjuhlavuotensa tavoitteen ylittää 50 Roope-sataman rajapyykki.

Ympäristöystävällisiä Roope-satamia on nyt yhteensä 53 Suomen meri- ja järvialueilla. Uusimpia Roope-satamia ovat Förby Marina Särkisalossa, Mathildan Marina Mathildedalissa, Saaristo Marina Taivassalossa ja Korpoströmin vierassatama Paraisilla.

Roope-satamaohjelma on Pidä Saaristo Siistinä ry:n suomalaisille venesatamille suunnittelema ainutlaatuinen ympäristöohjelma, jonka tavoitteena on kehittää kaikenkokoisia venesatamia erityisesti ympäristönäkökulmat ja turvallisuusasiat huomioiden. Sen tarkoituksena on ohjata myös satamien käyttäjiä ympäristöystävälliseen toimintaan.

– On ollut todella hienoa huomata, että näin suuri joukko suomalaisia venesatamia on sitoutunut aktiivisesti kehittämään toimintaansa kokonaisvaltaisen ympäristöystävälliseen suuntaan. Keskeinen ajatushan Roope-satamaohjelmassa on jatkuva kehittyminen. Tulevaisuudessa satamatoiminnoissa tullaan varmasti miettimään myös ilmastovaikutusten vähentämistä. Roope-satamaohjelma hyväksyttiin tänä vuonna myös yhdeksi laatujärjestelmäksi Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmaan, kertoo PSS ry:n Roope-satamaohjelman vastaava Katriina Murto.

Roope-satamaohjelman taustalla on yhdistyksen vuosikymmenten kokemus yhteistyöstä venesatamien kanssa. Roope-sataman tunnistaa salossa liehuvasta Roope-satama-lipusta.

Roope-satamat löytyvät PSS ry:n nettisivuilla. Satama voi hakea mukaan Roope-satamaohjelmaan yhdistyksen nettisivujen kautta täältä.

Myös Gullkronan venesatama Nauvossa on Roope-satama.

 

Kuvat: PSS ry

 

Lue myös: