Kaikki roskia keräämään

Itämeri on tiedettyjen faktojen valossa yksi maailman saastuneimmista meristä, jonka ongelmana on roskaantuminen ja erityisesti rehevöityminen.

Viime kesänä kerättiin rannoilta roskia joukkovoimalla, tänä vuonna kerätään merestä. Itämeri Plogging on Itämeren siivouskampanja, joka kutsuu tänä kesänä kaikki puhdistamaan merta yksi kajakki kerrallaan. Espoon Keilaniemessä toimiva Vesiurheilukeskus Laguun tarjoaa jokaisen Itämeren puhdistajan käyttöön maksuttomat Fortumin mahdollistamat kaksikkokajakit, jotka on modifioitu siivousta varten tarvittavine siivous- ja melontavälineineen. Joukossa on myös Visit Espoo -nimikkokajakki. Kajakit varataan osoitteesta itameri.info.

Hanke kestää koko kesän ja huipentuu John Nurmisen säätiön lanseeraamaan Itämeripäivään 27.8. Laguunin sanoin Itämeri on ”kaikkien meidän etupiha ja rakas harrastuspaikka”, jonka halutaan säilyvän.

Mikko ”Peltsi” Peltolalta, joka seikkailee Itämerellä juuri julkaistulla videolla. ”Itämeri on meidän lähimeri, josta pitää pitää hyvää huolta. Jokainen voi omalla toiminnalla parantaa Itämeren tilaa. Hyviä keinoja on syödä Itämeren silakkaa ja särkikalaa, hillitä omaa kulutusta ja kerätä tietty roskia. Näin pidetään yhdessä huolta ainutlaatuisesta merestämme”, Mikko ”Peltsi” Peltola kannustaa.

Lue myös: