Museolaiva Mikko risteilee taas Saimaalla

Maailman viimeinen puurunkoinen höyrylotja Mikko risteilee jälleen tänä kesänä Saimaalla. 106-vuotiaan tervahöyryn remontti saadaan pian päätökseen.

Mikon asemapaikkana on tänä kesänä Riihisaaren museorakennuksen remontin vuoksi Aleksin aukio Savonlinnan keskustassa. Siellä tehdään vielä viimeisiä kunnostustöitä, mutta yleisö pääsee jo tutustumaan laivaan päivittäin klo 10–17. Ruumaan valmistuu Mikon ja muiden Savonlinnan museolaivojen historiasta kertova uusi laivanäyttely. Laivaan on sen laiturissa ollessa vapaa pääsy.

S/s Mikko liikkuu edelleen höyrykoneen ja metristen koivuhalkojen voimalla. Höyrykattilan lämmitys aloitetaan jo edellisenä päivänä. Ensimmäiset yleisöristeilyt Mikko seilaa torstaina 16.7. klo 12 ja 15, ja jatkoa seuraa seuraavina päivinä. Mikon siirtyminen ja kääntyminen Aleksin aukion laituriin on hidasta ja haasteellista, joten risteilyjen ajaksi laituripaikka yritetään etsiä muualta.

Museolaiva s/s MIKKO

Maailman viimeinen puurunkoinen höyrylotja.
Rakennettu Savonlinnan konepajalla 1914.
Pituus 30,4 m, leveys 7,1 m, syväys 2,4 m.
Nopeus 6 solmua.
Omistaja Savonlinnan kaupunki / Savonlinnan maakuntamuseo.

Lue myös: