Vellamo-kanava on tarinoiden taajuudella virtuaalinen museotäydennys

Merikeskus Vellamo on avannut verkkoon Vellamo-kanavan, jolla voi uppoutua merikeskuksen näyttelyistä tuttuun sisältöön.

Uusi Vellamo-kanava avattiin tukemaan Merikeskus Vellamon tarjontaa myös verkkomaailmassa. Fyysisten näyttelyiden tutkimus- ja suunnitteluvaiheessa syntyy runsaasti tekstiä ja muuta aineistoa, jota joudutaan karsimaan museotilan rajojen takia. Vellamo-kanavan idea on täydentää näyttelyjen sisältöjä sekä keveällä että syventävällä digitaalisella aineistolla ja vastata siten digikysyntään.

Kanavan ensimmäinen teema on Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttely. Kotisohvalta käsin voi nyt syventyä meriarkeologian kiehtovaan maailmaan. Kuka Ruotsinsalmen hahmo olisit -testillä voi viihdyttää itseään samassa kanavassa.

Syksyn mittaan luvassa on vielä Ruotsinsalmen henkilötarinoita näyttelijä Tommi Korpelan lukemina. Talvella Vellamo-kanavalle avataan uusia elämyksiä erityisesti lapsia ajatellen.

Googlen yhteisötuen rahoituksella luodun Vellamo-kanavan digitaaliset sisällöt täydentävät museoiden näyttelykokemusta, mutta niiden luvataan toimivan myös sellaisinaan yleisöille.

www.vellamo-kanava.fi

 

 

Lue myös: