Merimonsterit

Tapasitko jo merihirviön? Jos et, merimonstereita on tavoitettavissa Merikeskus Vellamossa.

Merimonsterit-näyttely vie kävijän Carta marina -kartan (1539) vaarallisille vesille. Merellä kerrottiin olevan hirviöitä, joissa oli kalojen ja maalla elävien eläinten ominaisuuksia. Vanhojen karttojen kuvituksista löytyi kalanpyrstöisiä sikoja, leijonia ja pöllöjä. Merihirviöistä löytyi myös sellainen tulkinta, että meressä eläinten osat olisivat menneet sekaisin ja yhdistyneet hassusti.

Jos ei ole mahdollista päästä paikan päälle, joitain merihirviöitä voi tavoittaa myös Vellamo-kanavalta. Merimonsteista on näyttelyn yhteydessä tehty kirja ja kanavan videoilta voit katsella ja kuunnella merihirviörunoja kirjailija Laura Ruohosen lukemana. Ohje löytyy myös siihen, kuinka tehdä oma
monsterikirja, samassa on myös tarinaa siitä mitä monsterit oikeastaan olivat.

Näyttely on avoinna 16.1.2022 asti.

vellamo-kanava.fi

www.merikeskusvellamo.fi

Lue myös: