Suomen saaristosta tuli matkailuvoitto Sustainable Tourism Award -kilpailussa

Baltic Sea Tourism Centerin järjestämässä kilpailussa Turun saaristossa toimivat melonta- ja elämysyritys Aavameri sekä matkailu-, kokous- ja elämysyritys Herrankukkaro palkittiin vastuullisen matkailun ja kestävän kehityksen eteen tekemästään työstä.

Baltic Sea Tourism Forum -tapahtuman yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa kestävän matkailun kilpailu. Yhdeksän Itämeren valtion Sustainable Tourism Award -kilpailussa palkittiin parhaimmat kestävän kehityksen toimijat heidän saavutuksistaan vastuullisuuden ja ympäristöystävällisyyden saralla paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Kilpailussa oli kolme sarjaa: kestävin matkailukohde, kestävin matkailupalvelu sekä kestävin matkailuyritys. Matkailuyritysten sarjassa Suomeen ja Turun saaristoon toivat kaksoisvoiton Aavameri ja Herrankukkaro.

Saavutus on merkittävä, koska osallistujia oli laajasti eri Itämeren rannikkovaltioista. Turun saaristossa toimivat Aavameri ja Herrankukkaro olivat ainoat suomalaiset yritykset, jotka nousivat palkittujen joukkoon.

– On hienoa, että suomalaiset matkailuyritykset ovat rakentaneet toimintansa vastuulliseksi ja se on huomioitu nyt tuplavoittona. Nämä palkinnot menivät täysin oikeaan osoitteeseen ja varmasti kannustavat voittajia myös valitsemallaan tiellä, kertoo tuomaristossa toiminut Business Finlandin kehityspäällikkö Terhi Hook.

www.bstc.eu

www.aavameri.fi

www.herrankukkaro.fi

 

 

Lue myös: