Kallavesj’ 2021 jää pitämättä

Kesäkuuksi Kuopioon kaavaillaan uivaa venenäyttelyä

Kuopion Pursiseuran hallitus on päättänyt siirtää Kuopio-hallissa maalis-huhtikuussa järjestettävät Kallevesj’-messut vuoteen 2022. Kesäkuuksi Kuopioon kaavaillaan kuitenkin uivaa venenäyttelyä.

Kallavesj’ 2021 -messut oli tarkoitus järjestää Kuopio-hallissa 26.–28. maaliskuuta. Messujen järjestäminen on kuulunut Kuopion Pursiseuran toimintaan vuodesta 1964 lähtien. Kallavesj’-messut jouduttiin siirtämään nyt jo toistamiseen koronaviruksen takia.

– Olemme seuranneet tilanteen kehittymistä tarkasti ja keskusteltuamme viranomaisten ja näytteilleasettajien kanssa, katsoimme ettei vielä maaliskuussa ole turvallista järjestää isoa yleisötapahtumaa siten, että se olisi myös kaupallisesti kannattavaa, kertoo Kuopion Pursiseuran messupäällikkö Jani Kelo.

– Viime keväänä jouduimme perumaan messut viranomaisten asettamien rajoitusten takia vain kahta viikkoa ennen tapahtuman alkua ja se oli erittäin haastava tilanne näytteilleasettajille, yhteistyökumppaneille ja muille messujen järjestämiseen osallistuneille tahoille. Halusimmekin tehdä päätöksen nyt hyvissä ajoin etukäteen, Kelo jatkaa.

Uutuusveneitä pääsee kuitenkin katsomaan kesäkuussa Kuopion Uivassa venenäyttelyssä. Se on uusi, Kuopion Saana -matkailukeskuksessa järjestettävä tapahtuma, jossa on mukana myös koeajettavia veneitä ja vesijettejä sekä paljon muuta nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

www.kallavesj.fi

 

Teksti: Aki Petteri Lehtinen
Kuva: Kuopion pursiseura

 

Lue myös: