Koronan kurittama Purjelaivasäätiö hakee joukkorahoitusta jatkaakseen purjehduksia

Suomen Purjelaivasäätiö on vienyt ihmisiä merellisiin seikkailuihin jo lähes 50 vuoden ajan. Säätiön koulutusalukset ovat tarjonneet kymmenille tuhansille ihmisille ja erityisesti nuorille mahdollisuuden kokea seikkailua ja nähdä maailmaa.

Purjelaivasäätiö teki viime toukokuussa päätöksen peruuttaa kuunari Helenan koko vuoden 2020 kausi koronapandemian vuoksi, mikä tarkoitti kymmenien jo sovittujen purjehdusten toteutumatta jäämistä.

Toinen purjealus s/y Vahine oli jäänyt jo maaliskuussa Karibialle miehistön jouduttua poistumaan alueelta maiden rajojen sulkeuduttua. Toukokuinen hakumatka vapaaehtoisten voimin toi viimein Vahinen kotiin alkukesästä, mutta yhdessä peruuntuneiden purjehdusten vuoksi hakumatka tuotti merkittävän loven säätiön kassaan.

– Molempiin aluksiin on tarpeen tehdä välttämättömiä remontteja – Helenan ankkuripeli ja Vahinen sähköjärjestelmä tulee uusia, sillä ilman toimivia aluksia tulevien kausien purjehduksia ei voida toteuttaa, vetoaa säätiön toimitusjohtaja Stefan Abrahamsson Suomen Purjelaivasäätiön verkkosivuilla.

Purjelaivasäätiö on käynnistänyt joukkorahoituskampanjan mesenaatti.me -sivulla paikatakseen syntynyttä 50 000 euron kassavajetta. Summalla on tarkoitus tehdä kumpaankin alukseen tarvittavat remontit ja käynnistää kesän nuoriso- ja junnupurjehdukset.

Toteutuakseen joukkorahoitushaun tulee saavuttaa 10 000 euron minimitavoite. Joukkorahoituskampanjan vastineena on valittavana kotimaisen saaristolaisdesigner AmaliaGamalian suunnittelemia printtejä ja päiväpurjehduksia Helsingissä kuunari Helenalla ja s/y Vahinella.

Kampanja alkoi 10.2. ja se on käynnissä 31.3. saakka.

Aiheesta enemmän mesenaatti.me -sivulta.

www.staf.fi

Kuvat: Suomen Purjelaivasäätiö

****

Suomen Purjelaivasäätiö on perustettu vuonna 1973. Säätiö järjestää vapaaehtoisvoimin sail training- nuorisopurjehduksia, järjestää toimintaa tukevia merellisiä nuorisotapahtumia sekä pitää aktiivisesti yhteyttä samoja tarkoituksia toteuttavien suomalaisten ja ulkomaalaisten yhteisöjen kanssa. Säätiö järjestää myös aikuisille tarkoitettuja seikkailupurjehduksia, joiden tuotoilla rahoitetaan nuorisopurjehduksia. Toimintaan voi osallistua matalalla kynnyksellä, aiempaa kokemusta purjehduksesta ei edellytetä.

Lue myös: