Teersalon palvelut paranevat: uusi palvelurakennus avataan käyttöön keväällä

Velkualle, Teersalon rantaan on valmistunut uusi palvelurakennus. Rakennuksesta löytyvät pesukoneet, suihkut ja wc-tilat sekä keittiö, mitkä ovat niin alueen asukkaiden, vapaa-ajanasukkaiden kuin myös matkailijoiden ja veneilijöiden käytettävissä.

– Uusi palvelurakennus tuo rantaan sieltä puuttuvat palvelut. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen myöntämä maaseuturahaston tuki teki kaupungille mahdolliseksi tämän hankkeen toteuttamisen, toteaa Naantalin kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää.

Kaupungin tilapalvelujen toteuttama rakennusprojekti alkoi Teersalossa Arvolan kiinteistön purkamisella kesällä 2020, ja varsinaisen palvelurakennuksen rakentaminen alkoi syksyllä. Rakennustyöt saatiin valmiiksi tammikuussa. Tiloissa tehdään vielä viimeisiä viimeistelyitä, ja palvelurakennus voidaan avata kaikkien käyttöön keväällä 2021.
Palvelurakennuksen ylläpidosta ja käyttöoikeudesta huolehtii Haukantupa Oy, Wanha Salakuljettaja -ravintolan toiminnan pyörittämisen ohessa. Kaupungin ja Haukantupa Oy:n välinen sopimus on voimassa viisi vuotta kevääseen 2026 saakka.

– Virallisesti huoltorakennuksen vuosittainen toimikausi ulottuu kesäkuun alusta elokuun loppuun, mutta aukioloaikoja on mahdollista ulottaa kysynnän mukaan laajemmaksikin, kertoo Naantalin kaupungin kiinteistöpäällikkö Pekka Alm.

Huoltorakennuksen ovissa on sähkölukot, joten tiloihin ei tarvita erillisiä avaimia, vaan sisäänpääsy onnistuu esimerkiksi pin-koodin avulla.

Tiina Rinne-Kylänpää kertoo, että vastaavanlaisille palvelutiloille katsottiin olevan Teersalon rannassa kysyntää. Teersalossa on vierasvenesatama, mutta varsinaisia palvelutiloja ei ole rannasta toistaiseksi löytynyt. Aikoinaan sellaiset löytyivät Kummelista, jossa erityisesti pyykinpesukoneet olivat kesäasukkaiden aktiivisessa käytössä. Sittemmin Kummelin käyttötarkoitus on kuitenkin muuttunut.

Peseytymis-, pyykin- ja astianpesu- sekä ruoanlaittomahdollisuuksien lisäksi tilat toimivat myös levähdyspaikkana Saariston Rengastien pyöräilijöille, odotushuoneena lossin ja yhteysaluksen käyttäjille sekä taukotilana bussinkuljettajille.

Saariston ranta-alueita uudistetaan

Naantalissa on viime vuosina kehitetty ranta-alueita eri puolilla saaristoa. Vuonna 2019 Naantalin kaupunki uudisti Rymättylän Röölän rantaa. Röölässä parannettiin silloin muun muassa vanhoja puulaitureita, veneiden laskuluiskaa sekä valaistusta.
Loppuvuodesta 2020 Merimaskun kirkonkylän rantaa uudistettiin, ja rantaan valmistui rantapolku sekä kalastuslaituri.
– Kaupungin elinvoimaohjelman yhtenä tavoitteena on saariston vetovoimaisuuden kehittäminen. Saariston ranta-alueet ja satamat ovat tärkeitä alueita, joita haluamme kehittää Naantalin kaupungin käyntikortteina, Rinne-Kylänpää toteaa.
Teersalon huoltorakennuksen rakennushanke on Euroopan maaseuturahaston rahoittama. Maaseuturahaston hankerahoitusta myönnettiin 147 114 euroa maksaneeseen rakennukseen 100 704 euroa.

Lue enemmän: www.naantali.fi
Kuvat: Naantalin kaupunki

Lue myös: