Veneet esillä -käytettyjen veneiden myyntinäyttely rantautuu myös Helsinkiin

Aikaisemmin Naantalissa ja Turussa järjestetty käytettyjen veneiden myyntinäyttely, Veneet Esillä, rantautuu syyskuussa 3.-5.9. ensimmäistä kertaa myös Helsinkiin. Tapahtumapaikkana toimii Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Katajanokan vierasvenesatama.

– Venekauppa on käynyt todella kuumana viime vuosina ja korona-tilanne on vain kiihdyttänyt kaupankäyntiä. Käytettyjen veneiden tarjonta on lisäksi hyvä, laatuveneitä on paljon tarjolla. Tämä asetelma luo kysyntää myös käytettyjen veneiden myyntitapahtumalle, siksi järjestämme nyt loppukesästä Veneet Esillä -tapahtuman Turun lisäksi myös Helsingissä, kertoo Veneet Esillä -tapahtuman järjestelyistä vastaava Tuomas Levanto.

– Käytetyt veneet ovat olleet aikaisemmin esillä Naantalissa 10 kertaa ja kahtena viime vuonna tapahtuma on järjestetty Turussa Ruissalon tapahtumatelakalla. Veneitä on tullut näyttelyihimme runsaasti pääkaupunkiseudulta ja olemme saaneet useasti pyyntöjä järjestää tapahtuma myös Helsingissä. Nyt aika on kypsä tälle ajatukselle ja ensimmäiset laituripaikat onkin jo varattu, Levanto jatkaa.

Veneet Esillä -myyntinäyttelyn ideana on kerätä samaan paikkaan runsaasti erilaisia käytettyjä veneitä, jolloin venettä etsivä voi samalla kerralla tutustua useisiin vaihtoehtoihin. Näyttelyveneille ei ole asetettu tarkkoja kriteerejä iän tai hinnan mukaan, kaikenlaiset veneet ovat tervetulleita näyttelyyn.

Aikaisemmissa tapahtumissa noin puolet veneistä on ollut yksityisten henkilöiden ja puolet venevälitysyritysten kalustoa. Kokemukset myyntinäyttelyn toimivuudesta ovat hyviä, noin 20 % näyttelyveneistä on myyty tapahtuman aikana syntyneiden kontaktien perusteella. Katajanokan vierasvenesatama tarjoaa ihanteelliset puitteet käytettyjen veneiden esittelyyn. Satamaan mahtuu lähes 100 venettä ja venepaikoilla on minimissään 3 metrin syväys.

Veneiden lisäksi ranta-alueelle on tulossa näytteilleasettajien maaosastoja ja tapahtuma on yleisölle pääsymaksuton.

– Olen todella innoissani tästä jutusta. Katajanokka on veneilevän Helsingin keskus. Uskon tällaisen tapahtuman houkuttelevan paikalle ostoaikeissa olevien lisäksi paljon myös muuta yleisöä aistimaan merellistä Helsinkiä parhaimmillaan, Sammy Lundberg Katajanokan vierassatamasta miettii.

Veneet Esillä Helsinki -myyntinäyttelyn järjestää naantalilainen Active Expo Oy yhteistyössä Katajanokan vierassataman kanssa. Active Expo Oy:n muita tapahtumia ovat mm. Naantalin Venemessut 28.-30.5.2021 ja Turun Veneet Esillä -tapahtuma 13.–15.8.2021

Veneet esillä

Lue myös: