Pelasta Itämeri -palkinnon valintaan jatkoaika – palkinto jaetaan poikkeuksellisesti kesäkuussa

Suomen Messusäätiön myöntämä 5 000 euron Pelasta Itämeri -palkinto antaa tunnustusta Itämeren hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon voi saada henkilö, ryhmä, yhteisö tai yritys, joka on kehittänyt innovaation, joka vaikuttaa merien, erityisesti Itämeren puhtauteen.

Pelasta Itämeri -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019, jolloin se myönnettiin Solar Water Solutions Oy:lle aurinkoenergialla toimivan vedenpuhdistusjärjestelmän kehittämisestä. Poikkeuksellisessa tilanteessa fyysisten Vene Båt -messujen siirtymisen vuoksi palkinnonjako on siirretty kesäkuulle, jonka vuoksi myös ehdotusten jättöaikaa pidennettiin.

Palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Palkinnon saajasta päättää raati, johon kuuluvat edustajat tahoista, jotka tekevät itsekin merkittävää työtä Itämeren pelastamiseksi.

Palkintoraatiin kuuluvat toiminnanjohtaja Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä, toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöstä ja toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt Baltic Sea Action Groupista. Mukana on myös vuoden 2020 palkinnon voittajan edustaja toimitusjohtaja Mikael Westerlund Origin by Ocean Oy:stä.

Palkinnon saajaa voi ehdottaa 31.5.2021 asti täyttämällä venemessujen verkkosivuilta löytyvän lomakkeen.

www.venemessut.fi/pelasta-itameri

Kuvat: Messukeskus

Lue myös: