TG-veneet uuteen kotilaituriin Otto Brandtille

Oy Otto Brandt Ab laajentaa veneportfoliotaan ostamalla TG-veneitä valmistavan Freja Marine Oy:n. Brandt omistaa entuudestaan myös Terhi- ja Silver-veneitä valmistavan Terhitec Oy:n. Veneiden myynti ja markkinointi siirtyy Oy Brandt Ab:lle 1.8.2021.

– Vene- ja perämoottorikaupasta on viime vuosina muodostunut yhä merkittävämpi osa Otto Brandtin liiketoimintaa. Freja Marine Oy:n kauppa täydentää Otto Brandt -konsernin venetarjontaa ja vahvistaa veneliiketoiminnan strategiaa, kerrotaan yhtiön mediatiedotteessa.

TG-veneillä on yli 40 vuoden kokemus hyttiveneiden valmistuksesta, ja se on hyttiveneiden markkinajohtaja Suomessa noin 50 % markkinaosuudella. Venemallisto käsittää neljä hyttivenettä: TG-5.9X, TG-6.9X, TG-7.9 KINGCruiser ja TG-7.9 KINGCruiser Supreme. Veneet valmistetaan Suomessa, eikä nyt tehdyllä kaupalla ole vaikutusta veneiden tuotantoon. Jan Gustafson ja Fredrik Gustafson jatkavat yrityksen palveluksessa. Jan vastaa veneiden tuotannosta ja Frese tuotekehityksestä.

– Olemme iloisia saadessamme TG-veneet Otto Brandtille. TG:n venemallisto on viime vuosina uudistunut merkittävästi ja se on omassa segmentissään markkinajohtaja. Portfoliossamme on jo vuosia ollut hyttiveneiden osalta aukko, joten kauppa täydentää hienosti nykyistä mallistoa muodostamatta minkäänlaista päällekkäisyyttä muiden konsernin venemerkkien kanssa. Ennen kaikkea tämä on kuitenkin hieno uutinen kauppiasverkostollemme, joka kaupan myötä saa hyttiveneet omaan valikoimaansa”, toteaa Oy Otto Brandt Ab:n konsernijohtaja Markku Hämäläinen.

– Otto Brandt perheyrityksenä oli paras mahdollinen ostaja perheemme elämäntyölle. Vakavarainen konserni ja kattava kauppiasverkosto takaavat menestyksen myös tulevaisuudessa.” sanoo Jan Gustafson, Freja Marine Oy:n toimitusjohtaja.

 

Oy Otto Brandt Ab

Lue myös: