Jätesuodattimella varustettu pohjapesuri Helsinkiin

Marina Networking Oy (MarNet) ja Ferra Oy (Ferra) ovat sopineet veneiden pohjapesurin toimittamisesta Helsinkiin.  Laite asennetaan Sirpalesaareen Suomalaisen Pursiseuran (SPS) satamaan.  

Käyttöön tuleva pohjapesuri soveltuu jopa 16 metriä pitkille moottoriveneille ja purjeveneille, joiden kölin syväys on max 2,4 metriä.

Drive-in Boatwash™ BIGWASH-16 WIDE -merkkistä pesuria tuo maahan MarNet, ja sen valmistaja on ruotsalainen RentUnder Ab.

Venepesurin avulla veneenomistajat voivat pitää veneensä pohjan puhtaina kasvustosta ilman myrkkymaaleja.  Pesurin alla on säiliö, joka kerää talteen kaiken veneestä irronneen massan. Säiliöstä jäte imetään letkua pitkinmaihin ja toimitetaan edelleen jätekäsittelyyn.

Olemme pitkään etsineet venepesurille sijoituspaikkaa Helsingistä. Nyt saamme ensimmäisen tällaisen suuren köliveneillekin sopivan pesurin. Pääkaupunkiseudun venekanta mahdollistaa useiden pesurien kannattavan toiminnan alueella ja jatkamme neuvotteluja lisälaitteiden saamiseksi kaudelle 2022, toteaa MarNetin toimitusjohtaja Erkki Kaurinkoski.

Ferra on veneilypalveluihin erikoistunut yritys, joka hoitaa SPS:n (Suomalainen Pursiseura) satama-aluetta sekä sen ja mantereen välistä lauttaliikennettä.

Itämeren oloissa riittää, kun veneen pesee kolme kertaa kaudessa. Pesun jälkeen vanhoja maaleja ei kuitenkaan tarvitse poistaa veneen pohjasta, vaan ne voivat olla siellä ja kulua hiljalleen harjausten myötä.

– Seuramme on parin vuoden siirtymäajalla kieltänyt telakallamme telakoitavien veneiden ’käyttämästä pehmeitä myrkkymaaleja. Näin ovat muutamat muutkin seurat tehneet ja monet muut seuraavat perässä. Olemme tyytyväisiä, että saamme satamaamme pesurin, jota pääsevät käyttämään myös muut kuin seuramme omat veneet. Pesuri tulee nyt keväällä uusittavaan aallonmurtajasatamaan, jonne pääsee niin syviä veneitä, jotka eivät mahdu sisälle Merisatamaan, kertoo SPS:n kommodori Kai Kuusi.

 

Marina Networking Oy
Ferra Oy
Suomalainen Pursiseura

Lue myös: