PAX NAVIS – Merirauhan julistus avaa veneilykesän

Turku julistaa alkavan veneilykauden merirauhan koko Suomen vesille nyt viidettä kertaa. Kaikkien meren ystävien tapahtuma toteutuu myös tänä vuonna virtuaalisesti.

Itämeren suojeluun ja vastuulliseen vesillä liikkumiseen kannustavaan tapahtumaan voi osallistua verkossa veneeltä tai vaikkapa omalta laiturilta torstaina 27.5. kello 18–19.

Itämerihaasteen somekanavilla streemattavassa ohjelmassa on luvassa videoituja musiikkiesityksiä ja tietoiskuja. Musiikkiesityksissä kuullaan merellistä jazzia ja Turun Naispoliisilaulajien sointia. Virtuaalitapahtuma huipentuu Merirauhan julistukseen, jonka lukevat suomeksi ja ruotsiksi Jouni Lehikoinen Turun Mikaelin seurakunnasta ja Jaakko Laasio Merimieskirkosta.

Somehaaste #paxnavis käynnissä toukokuun

PAX NAVIS haastaa jokaisen merta rakastavan jakamaan merellisiä tunnelmia somehaasteen kautta jo koko toukokuun ajan. Tunnuksella #paxnavis voi lähettää omat merirauhan toivotuksensa teksteinä, kuvina tai videoina Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä. Somen kautta osallistuneiden kesken arvotaan tapahtuman kumppaneiden lahjoittamia palkintoja.

Katso ohjelma ja liity Pax Navis -tapahtumaan tästä.

Tapahtuman kumppaneina vuonna 2021 ovat Helsingin kaupunki, Viking Line, Kajahdus Oy, Jazz City Turku ry, Archipelago Sea Jazz, Suomen Merimieskirkko, Pidä Saaristo Siistinä ry, Airisto Segelsällskap i Åbo, Sirokoru, Paavo Nurmi Games, Varsinais-Suomen ELY -keskus, Turun seudun sukeltajat, Sukellushistoriallinen yhdistys, Suomen meripelastusseura, Pilvilinna mediahouse, Arjasmaa Yhtiöt Oy, Buster, Turun Pursiseura ja Turun Naispoliisilaulajat.

Itämerihaaste.net
#paxnavis

 

Uutista editoitu 26.5. lisäämällä tapahtuman linkki.

Lue myös: