Jyväskylän Lutakon kärjessä rakennuskesä – vierassatama palvelee

Rakennus- ja kunnossapitotyöt asettavat rajoitteita Jyväskylän sataman kärkeen kauden aikana.

Lutakon sataman kärkiosa on suljettu turvallisuussyistä väliaikaisesti alueen rakentamisen ajaksi maanantaista 7.6. alkaen ainakin loppuvuoteen asti. Sulku koskee ainoastaan satamankärjen aluetta, ei koko Lutakon satamaa. Vesille mielivien veneilijöiden tai kauttakulkijoiden näkökulmasta merkittävää on, että laskuluiska on poissa käytöstä koko työmaan ajan.

Muutoin sataman kärjen laiturirakenteet ovat käytössä rakennusajan ja aluksille on pääsy työmaasta huolimatta. Työmaa-alueen sisään jäävä yleinen pysäköinti on sekin suljettu käytöstä työmaan ajaksi. Lutakonaukion puoleinen pysäköintialue on normaaliin tapaan käytettävissä.

Alueen sulkeminen on välttämätön toimenpide kaikkien turvallisuuden takaamiseksi, todetaan Jyväskylän kaupungilta.

Lutakon satama-aluetta kehitetään merkittävästi ja ensi kesänä alueen palveluja parantaa muun muassa sataman kärkeen nouseva saunaravintola.

Teksti ja kartta: Jyväskylän kaupunki
Kuva: VisitJyväskylä / Julia Kivelä

Lue myös: