Koe maailman kaunein saaristo – 40 000+ avaa saariston ainutkertaisuuden

Turun Forum Marinumissa avattu näyttely 40 000+ on täynnä hauskaa toiminnallista sisältöä, johon kaiken ikäisten kävijöiden on helppo tutustua. Vieraille tarjotaan elämyksiä, inspiraatiota sekä kohokohtia saariston tarjonnasta.

Saaristomeren saarien ja luotojen lukumäärän mukaan nimetty näyttely 40 000+ tuo yhteen saariston ihmiset, elämäntavan ja luonnon.

Minidokumentit tutustuttavat saariston asukkaiden elämään ja ääniteoksessa pääsee Turku-Tukholma -matkalle. Merelliseen maisemaan voi uppoutua videoteoksessa, joka kuljettaa katsojan ympäri saariston, vuodenajasta ja tunnelmasta toiseen. Kaarevan tilan seinille heijastettu pysäyttävä teos tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua luonnon äärellä.

Näyttelystä saa vinkkejä vastuulliseen matkailuun saaristossa. Saaristo tarjoaa upeita elämyksiä matkailijalle, mutta samalla sen ainutlaatuista luontoa pitää suojella. Näyttelyssä voi kokeilla pelejä, jotka osoittavat, miten oman arjen valinnat vaikuttavat meren tilaan.

40 000+ näyttelyn teemoihin pääsee tutustumaan myös Tarinoita museosatamasta -podcastin jaksossa, jossa Itämeren supersankareista ja muista näyttelyn teemoista ovat puhumassa näyttelysuunnittelija Hanna Niittymäki, dosentti Mia Rönkä sekä apulaisprofessori Christoffer Boström.


40 000+
on luotu yhteistyössä John Nurmisen Säätiön ja muun laajan kumppaniverkoston kanssa, joihin lukeutuvat: Visit Turku, Visit Parainen, Visit Kemiönsaari, Visit Naantali, Metsähallitus, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Pidä Saaristo Siistinä ry, Turun suomalaisen yhteiskoulun lukio ja Ruissalon luontokoulu.

Näyttelyyn voi tutustua koronaturvallisesti. Näyttelyn kävijämäärä on rajoitettu ja käytössä on ennakkovarausjärjestelmä. Aukioloajat ja ohjeet turvalliseen vierailuun Forum Marinumin verkkosivuilla forum-marinum.fi.

Forum Marinum
John Nurmisen Säätiö

Kuvat: Forum Marinum

Lue myös: