Uusi vierasvenesatama aivan Tukholman keskustaan

Myös Ruotsissa veneilyn suosio on kasvanut merkittävästi ja paine pääkaupungin uusille vieraspaikkojen lisäämiselle on ilmeinen. Tukholmalainen pursiseura KSSS (Kungliga seglingssällskapet) tarttui toimeen ja avaa kesäkuun lopussa uuden yli 100-paikkaisen vierassataman aivan Tukholman keskustaan, monelle entuudestaan tutun Djurgårdenin kylkeen.

Djurgårdenin vierassatama koostuu kolmesta ponttoonilaiturista. Aloittelevat veneilijät tullaan huomioimaan päivystävillä satamavahdeilla, jotka auttavat vieraita paikkojen löytämisessä ja rantautumisessa. Punaisista takeistaan tunnistettavat vahdit auttavat luonnollisesti myös kokeneempia seiloreita tarpeen niin vaatiessa.

Poijujen sijaan satamassa on Välimeren tyyliin mooring-köydet. Ankkurointi sataman alueella on kielletty.

KSSS:n uuteen Djurgårdenin satamaan tulee kaikkiaan 120 vieraspaikkaa, joista kymmenen on buukattavissa etukäteen. Varauksesta peritään lisämaksu. Satama on auki 28.6. – 15.9.2021. Se sijaitsee Djurgårdenin kaakkoiskulmassa, aivan Junibackenin tuntumassa.

Vuonna 1830 perustettu pursiseura KSSS pyörittää jo ennestään Saltsjöbadenin vierassataman lisäksi kolmea muuta satamaa Tukholmassa. Nämä sijaitsevat Sandhamnissa, Lökholmenilla ja Telegrafholmenilla. Juhannuksen jälkeen (28.6.2021) avattava Djurgårdenin satama tulee kuitenkin tarjoamaan urbaanimpaa yöpymistä. Satamasta käsin pääsee helposti ostoksille, ravintoloihin sekä vierailemaan Gröna Lundin huvipuistossa, Skansenilla ja Junibackenilla.

www.ksss.se

Lue myös: