Helsingin Uiva esittelee koko veneilyn kirjon – mukana myös sähköveneet

Uiva Flytande toteutuu tänäkin vuonna tutusti Helsingin Lauttasaaressa 19.–22.8.

Monen veneilijän mielessä kesän päätapahtuma on elokuun puolivälissä järjestettävä Helsingin Uiva venenäyttely. Näyttelyn järjestäjä Finnboat ry kertoo, että tapahtuman järjestelyt etenevät vauhdilla ja toteutuvat koronaturvallisesti.

– Olemme toteuttaneet kahden koronavuoden aikana turvallisesti jo kolme tapahtumaa ulkotiloissa, joten järjestelyt sujuvat kokemuksella. Yli kahden hehtaarin kokoinen merenranta-alue tarjoaa todella väljät tilat turvalliselle ulkotapahtumalle. Merenrannalla raikas merituuli hoitaa ilmanvaihdon, mutta toivomme luonnollisesti, että sairaana ei tapahtumaan tulla ollenkaan, kertoo Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

Helsingin Uiva Venenäyttely tarjoaa Suomessa ainutlaatuisen mahdollisuuden koeajaa veneitä näyttelytilaisuudessa. Suomen laajin valikoima veneitä on koeajettavissa perjantaina 20.8. iltapäivällä, jolloin useat näytteilleasettajat tarjoavat näyttelyveneitä yleisön koeajettaviksi: näin kattavaa venemerkkien ja mallien koeajomahdollisuutta ei Suomessa ole missään muualla.

Veneiden koeajot suositellaan tehtäväksi perhekunnittain tai sillä seurueella, kenen kanssa tapahtumaan on tultu. Kesäkuun loppuun mennessä tapahtumaan on ilmoittautunut yli 130 näytteilleasettajaa ja siellä tullaan näkemään monia uutuusmalleja sekä venemerkkejä, joita ei ole aikaisemmin nähty Suomessa. Mukana on lähes 300 venettä.

Tämän vuoden erikoisteemoja ovat Itämeren suojelu ja sähköpropulsioratkaisut. Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan UIVA:n avajaispäivänä ja ohjelmalavalla on runsaasti esittelyjä sähköpropulsioista eri käyttötarkoituksiin. Helsingin Uivassa Venenäyttelyssä on tuttuun tapaan myös esityksiä maailman meriltä ja paikalla on muun muassa Super Happy Sailor Ari Huusela kertomassa Vendée Globe -maailmanympäripurjehduksestaan.

Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään 19.–22.8.2021 HSK:n kerhosatamassa.

Uiva / Flytande

Lue myös: