Tee tukeva pressuteline edullisesti

Vene on nostettu telakalle ja olisi aika peittää se talvea varten. Vaihtoehtoja on monia kutistemuovista valmiisiin peitetelineisiin, mutta yksi vaihtoehto on myös rakentaa teline itse.

Vaihtoehto, jossa pressu vedetään veneen päälle ja tuetaan se veneen ylärakenteisiin puulla, on yksi ratkaisu, mutta tuossa rakenteessa on vaara että tukien pettäessä veneen pinta hiertyy. Samoin harjakorkeus voi olla matala ja työskentely pressun alla seisaaltaan ei välttämättä onnistu. Myös vesi ja lumi voivat jäädä seisomaan eivätkä valu kunnolla pois.

Yksi edullinen vaihtoehto on rakentaa teline muoviputkesta, jota käytetään talonrakennuksessa. Se on iskunkestävää ja kevyttä ja siinä on tiiviit kumitiivisteet liitosmuhveissa, jotka lukitsevat ne liitettäessä yhteen.

Tässä on 50-millisiä muoviputkia, joita käytämme rakentamiseen.

Rakensimme telineen, jossa on neljä jalkaparia ja jotka kiinnitetään avotilaan: hytin katolle ja keulakaiteeseen. Lisäksi teimme kaksi pitkittäisvahviketta ja ristikkäiset kuormaliinat tuomaan vakautta.

Tee ensin jalkaparit ja ota sen jälkeen yksi putki, josta tulee harja, ja kiinnitä se yhden jalkaparin kärkeen.

Jotta varmistaisimme sen etteivät jalat liukuisi kaiteissa, teippaamme ne vielä sähköteipillä. Teipistä ei saa jäädä poistettaessa liimajälkiä.

Nyt teline on koko pituudessaan.

Artikkeli on lyhennelmä ja koko artikkeli on luettavissa Venemestarin arkistosta lehti 10/2020.

Putkien hinnat ovat varmasti muuttuneet, mutta teko-ohjeet eivät.

Lue myös: