Pyhtäälle uusi venevalmistaja

Silacraft Oy on ostanut Siltakylän Lasikuidun tuotantotilat.Lokakuussa perustettu Silacraft keskittyy vahvojen käsinlaminoitujen mökki- ja kalaveneiden valmistukseen.

Siltakylän Lasikuitu aloitti SILA-veneiden valmistuksen jo 80-luvulla. Vuosien aikana Jorma Arvolan kehittämät ja valmistamat SILA-veneet saavuttivat varsinkin itäisellä Suomenlahdella maineen merikelpoisina ja tukevina pienveneinä, mikä teki niistä suosittuja etenkin kalastajien ja saariston mökkiläisten keskuudessa. Onni Asikaisen ja Antti Partasen Silacraft jatkaa SILA-veneiden jalanjäljillä.

– Arvolan lopetettua SILA-veneiden valmistuksen vuonna 2015 Suomen markkinoilta on mielestämme puuttunut konstailematon venemerkki, joka tarjoaa ratkaisun niin kalavesille kuin mökkien työjuhdaksi kestävyydestä ja laadusta tinkimättä. Haluamme luoda nykymarkkinoille rehdin ja suoraselkäisen venemalliston. Meille laadukkaiden veneiden lisäksi on tärkeää myös kohtaamiset asiakkaiden kanssa ja siksi veneitämme saa ostettua suoraan valmistajalta, kertoo Silacraftin tuotannosta vastaava tuore yrittäjä Onni Asikainen.

Vaikka SILA-veneet ovat paikallisesti tunnettuja itäisen Suomenlahden alueella, uskotaan Silacraftilla venemerkin potentiaaliin myös muualla Suomessa. Veneiden selkeä käyttötarkoitus ja yksinkertainen rakenne mahdollistavat helpon räätälöitävyyden. Suunnitelmissa on kehittää versioita esimerkiksi heittokalastukseen sekä muihin yksilöidympiin tarpeisiin.

– Viime viikkojen aikana olemme tehneet paljon valmistelevia töitä, jotta pääsemme aloittamaan venetuotannon mahdollisimman pian. Vaikka Silacraft-malliston piirustukset ja materiaalivahvuudet pohjaavat SILA-veneisiin, uudet venemallit sertifioidaan kevättalvella 2022. Testeissä tehdään veneille upotus- ja vakauskokeet, jotta ne täyttävät kansainvälisen huvivenedirektiivin uusimmat määräykset, Asikainen kertoo.

Kevääksi mallistoon on valmistumassa soutuveneet ”Meriläinen ja ”Savolainen” sekä pienet soutumoottoriveneet pituudeltaan 375 ja 385 cm. Niiden lisäksi Silacraft jatkaa suosittujen 420-, 465- ja 480-pulpettiveneiden valmistusta.

– Olemme tehneet paljon taustatyötä ja -tutkimusta. Haastattelujen ja markkinaselvityksien jälkeen oli ilmeistä, että tällaiselle konseptille on runsaasti kysyntää. Väitämme, että meidänkaltaiselle tavallisille mökkiläisille ja kalastajille paras vaihtoehto on tilava, helppohoitoinen ja pitkäikäinen käyttövene, joka ei jokaista naarmua pelkää, summaa Silacraftin markkinoinnista vastaava Partanen.

http://www.silacraft.fi

Teksti: Jan Sjölund

Kuva: Silacraft

Lue myös: