SPV:n Vuoden parhaat palkittiin

Tuula Tenkasesta Vuoden purjehtija jo viidennen kerran
Suomen purjehdus ja veneilyn (SPV) perinteiset Vuoden valinnat on tehty. Palkinnot jaettiin lauantaina 27. marraskuuta SPV:n 10-vuotisjuhlagaalassa Kalastajatorpalla.

Uransa Tokion olympialaisiin päättänyt Tuula Tenkanen valittiin Vuoden purjehtijaksi jo viidennen kerran. Tenkanen purjehti viimeisenä lähtönään Tokion olympialaisten mitalilähdön, jossa hän sijoittui viidenneksi. Tenkasen uran huippusaavutukset ovat kaksi olympialaisten viidettä sijaa (Rio 2016 ja Tokio 2021), MM-hopea 2013 ja EM-pronssit 2015 ja 2016. Ensimmäisissä olympialaisissaan Tenkanen kilpaili Pekingissä 2008.

– Oli todella hienoa saada palkinto tänä vuonna. Vaikka kilpaurani päättyi Tokioon, niin purjehdus toki jatkuu. Ensi kesänä on tarkoitus osallistua 606-veneellä Esbo Segelföreningin keskiviikkokisoihin, kertoi iloinen Tenkanen juhlagaalan tuoksinnassa.

SPV julkaisee kaikki vuoden valinnat facebook-sivuillaan joulukalenterina. SPV:n nettisivuilta palkitut löytyvät jo nyt. Kilpaveneilyn Vuoden valinnat julkistetaan 4.12. Kilpaveneilyn gaalassa Villa Haikossa.

Vuoden valintojen lisäksi gaalassa myönnettiin SPV:n 10-vuotisen taipaleen kunniaksi kultaiset ansiomerkit pitkäaikaisille luottamushenkilöille työstä liiton ja suomalaisen veneilyn hyväksi. Lisäksi jaettiin erityispalkinnot SPV:n vision mukaisissa Menestymme maailmalla ja Kannamme vastuumme -osioissa.

www.spv.fi

Teksti: Aki lehtinen

Heidi Koivunen / Suomen Purjehdus ja Veneily

Lue myös: