Kokkolaan uusi venemessutapahtuma

Vesille-messujen tavoitteena on koota Kokkolan alueen mittava veneteollisuus yhteen yleisölle ilmaiseen viikonlopputapahtumaan.

Vesille-messut järjestetään aivan meren rannassa Meripuistossa, Kokkolan Vanhansatamanlahdessa. Tämä mahdollistaa veneiden esittelyn ja niihin tutustumisen aidossa käyttöympäristössä. Tavoitteena on esitellä laaja kattaus veneitä sekä veneilyyn, kalastukseen ja vesiurheiluun liittyviä tuotteita ja palveluja.

Luvassa on myös vauhdikasta ja ennennäkemätöntä ohjelmaa, kuten flyboard-, jet ski freestyle- ja watercross-näytöksiä. Watercrossissa moottorikelkoilla ajetaan veden päällä radalla, johon kuuluu myös veden päälle rakennetut hyppyrit. Purjehduksen ystäville on tarjolla kauko-ohjattavaien purjeveneiden näytöskisoja sekä mahdollisuus päästä kokeilemaan purjehdussimulaattoria. Kalastajia puolestaan koukuttaa lauantaina Kokkolan vesiltä kalastuskilpailukauteen starttaava Jigi Cup.

Tapahtuma-alueeseen pääsee tutustumaan tästä: https://vesillemessut.fi/3d-esittely-alueesta/

– Vesille-messut järjestetään ensimmäistä kertaa ja Kokkola veneteollisuuden kehtona on mielestäni tällaisen tapahtuman järjestämiseen paras mahdollinen paikka. Odotamme tapahtumaan yhteensä noin 10 000 vierailijaa. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneiksi ovat vahvistuneet Ranuan Tarvikekeskus Oy, Finnmaster Boats Oy, Kokkolan kaupunki ja Kokkolan kaupungin kehitysyhtiö KOSEK, toteaa tapahtuman järjestämisestä vastaava Niina Palosaari KPK Eventsiltä.

Kokkolan kaupungin rooli tapahtuman järjestämisessä Kokkolan Meripuistossa on merkittävä. Pohjanmaan veneteollisuudella menee tällä hetkellä hyvin, mutta alalla on myös haasteita osaavan työvoiman saatavuuden osalta. Vesille-messut on loistava näyteikkuna alueen veneteollisuudelle ja tapahtumassa voidaan tuoda esille myös työllistymismahdollisuuksia ja oppilaitosten kanssa tehtävää yhteistyötä työvoiman saatavuuden parantamiseksi.

– Kokkolan kaupungille Vesille-messut on uusi, odotettu ja tervetullut tapahtuma. Tapahtuma vahvistaa Kokkolan kaupungin merellisyyttä ja tuo meille tilaisuuden, jossa alueemme tärkeä teollisuuden ala pääsee näyttävästi näkyville. Tapahtuma antaa hyvän startin kesäkauteemme ja se myös testaa Meripuiston messutapahtumapaikkana. Aluehan on todella luonnollinen ympäristö, kun puhutaan veneteollisuudesta, merellisyydestä ja vesillä tapahtuvista aktiviteeteista, iloitsee Kokkolan kaupungin kehitysjohtaja Jonne Sandberg.

Vesille-messut avaavat veneilykauden Kokkolassa 28.–29.5.2022.

www.vesillemessut.fi

Teksti: Jan Sjölund

Kuva: Vesille

 

Lue myös: