Vuoden Veneilyteko 2021 palkinnon sai Vilskettä Vesille hanke

Veneilytoimittajat ry – Båtjournalisterna rf on valinnut Vuoden Veneilyteko -palkinnon saajaksi Vilskettä vesillä -luokkalukukirjahankkeen, joka tuottaa veneilyn opetusmateriaalia alakoulujen käyttöön.

Palkinnon otti vastaan kirjailija, toimitusjohtaja Lissu Suursalmi Aalloille Finland Oy:stä.

Vilskettä vesillä -hanke käynnistyi vuonna 2018 yhdestä opetuskirjasta, joka kuvin ja tarinoin esitteli lasten toimintaa jollakurssilla. Kirjailija Lissu Suursalmella oli jo silloin visio siitä, kuinka sopivaa opetusmateriaalia luomalla edistetään sekä veneilyseurojen junioritoimintaa että alakoulujen kykyä toteuttaa opetusohjelmaan kuuluvaa vesillä liikkumisen koulutusta.

Myöhemmin hankkeeseen on luotu muitakin opetusta tukevia materiaaleja, kuten veneilyaiheisia pelejä ja alle kouluikäisille tarkoitettuja lorukirjoja. Valmisteilla ja suunnitteilla on lisää kirjoja, joissa hyödynnetään myös digitekniikkaa mm. opetusvideoiden avulla.

Palkinnon tärkein peruste on Lissu Suursalmen uurastus lasten veneilyopetuksen hyväksi. Väsymättömän kampanjoinnin myötä veneilyseurat ja alan yritykset ovat ottaneet asian omakseen ja yhdessä sponsoroineet opetuksen oheistuotteiden Iloa aalloille -paketteja lähikouluihinsa. Kaikkiin alakouluihinsa paketin on hyväksynyt jo 13 kuntaa ja kaupunkia, yksittäiset koulut mukaan lukien paketti on tänä keväänä käytössä yli 200 koulussa kautta maan. Opetuskokonaisuus on alusta asti ollut tarjolla molemmilla kotimaisille kielillä.

Vilskettä vesillä -hankkeen menestys on henkilökohtaisen unelman toteutumista Lissu Suursalmelle. Veneseuroja ja veneileviä perheitä se auttaa yhteisen harrastuksen tulevaisuuden turvaamisessa.

Koko Suomelle hanke on suuri askel kohti asiaa, jonka olisi pitänyt olla itsestään selvää jo kauan sitten: veneilyn perusteiden nostamista kansalaistaidoksi tuhansien järvien ja ainutlaatuisten saaristojen maassa.

Veneilytoimittajat ry – Båtjournalisterna rf on vuonna 1991 perustettu veneilystä ja merenkulusta kirjoittavien journalistien ja kuvajournalistien yhdistys. Yhdistykseen kuuluu noin sata veneily- ja ammattimerenkulusta raportoivaa journalistia ja kuvaajaa eri puolilta Suomea. Edustettuina ovat lähes kaikki valtakunnalliset ja alueelliset mediat, alan erikoislehdet sekä sähköiset viestimet. Yhdistys pitää yllä ja kehittää suhteita alan viranomaisiin Suomessa ja ulkomailla, valvoo jäsentensä ammatillisia etuja sekä kehittää jäsenistönsä ammatillista osaamista erikoisalallaan. Yhdistys järjestää tapaamisia ja keskustelutilaisuuksia alan viranomaisten kanssa sekä kursseja ja seminaareja jäsenilleen.
Lisätietoja yhdistyksestä www.veneilytoimittajat.fi

Lue myös: