Mustaa merta itäisellä Suomenlahdella – tapaus Antonio Gramsci

Itämeri on maailman vilkkaimmin liikennöityjä merialueita. Toisin kuin monet maailman meristä, se on vielä säästynyt vakavilta öljyonnettomuuksilta. Paikallisia onnettomuuksia on kuitenkin sattunut. Yhden Suomenlahden suurimmista öljypäästöistä aiheutti neuvostoliittolainen tankkeri Antonio Gramsci. Alus ajoi karille Porvoon loiston edustalla helmikuussa 1987.

Merikeskus Vellamossa Kotkassa 9.3.2022 klo 17 Tietoherkku-luentosarjassa on vuorossa esitelmä, millainen ilmiö Antonio Gramscin öljypäästö oli, miksi se sai suuren huomion julkisuudessa ja mitä onnettomuudesta seurasi. Esitelmän pitää filosofian tohtori, komentaja evp Erkki Sinivaara.

Esitys lähetetään suorana verkossa 9.3.2022 klo 17, ja tallenne tilaisuudesta on katsottavissa jälkikäteen Merikeskus Vellamon YouTube-kanavalla kahden viikon ajan. Katsojilla on mahdollisuus esittää esitelmän aikana kysymyksiä kirjoittamalla ne YouTube-kanavan keskustelukenttään. Tilaisuuden lähetys ja tallenne löytyvät osoitteesta www.youtube.com/MerikeskusVellamo.

Luennolle on vapaa pääsy ja myös Vellamon näyttelyihin pääsee keskiviikkoiltojen tapaan maksutta klo 17–20. Tilaisuutta voi seurata myös paikan päällä auditoriossa.

www.merikeskusvellamo.fi

Lue myös: