Merellisiä tapahtumia Turussa 2022

Kesä tuo merelliset tapahtumat Turkuun, ja tapahtumien mukana merellinen saaristotunnelma saapuu kaupungin keskustaan saakka. Jokisataman avajaiset käynnistää Turun merellisen tapahtumakesän. Pääasiassa maksuttomista tapahtumista koostuva avajaisohjelma tarjoaa nähtävää ja koettavaa niin paikallisille kuin matkailijoillekin.

Aurajokirannan ja Jokisataman lisäksi merellisiä tapahtumia järjestetään historiaa ja merellisyyttä huokuvalla Ruissalon telakalla. Maukkaan ruokatarjonnan lisäksi Ruissalon telakan alue tarjoaa monipuolisen tapahtumakattauksen. Esimerkkinä mainittakoon merihenkinen, rento ja informatiivinen PAX NAVIS -tapahtuma, joka pyrkii edistämään Itämeren suojelua ja turvallista veneilykulttuuria.

Jokisataman avajaiset 20.–22.5.

Jokisataman avajaiset -tapahtuman konserttikokonaisuus tekee tänä vuonna hyvää Ukrainan tueksi. Lauantaina 21.5. klo 12–17 merikeskus Forum Marinumin piha-alueella järjestettävässä Jokisatama soi Ukrainan hyväksi -konsertissa voi nauttia keväisestä musiikista ja tehdä samalla hyvää. 

Sunnuntaina 22.5. klo 10–15 Forum Marinumin piha-alueella järjestetään Kapteeni Kumiankan puuhapäivä, jossa Kapteeni Kumiankka ja hänen monet ystävänsä järjestävät hauskaa puuhaa lapsille koko päiväksi!

Pax Navis 8.6.

Vuoden 2022 järjestettävä Pax Navis Merirauhan julistus -tapahtuma järjestetään Maailman Merien -päivänä, keskiviikkona 8.6. klo 17.45- 18.45.

Aurajoen Wauhtiajot 18.6.

Urheilullisten klassikkoveneiden Aurajoen Wauhtiajot -tapahtuma järjestetään Aurajoessa lauantaina 18.6.2022. Ainutlaatuisessa tapahtumassa muistellaan 50-luvun klassista Aurajoen Wauhtiajot -venekilpailua ja sen legendaarisia kuljettajia. 

Airisto Classic Regatta 28.­–30.7.

Airisto Classic Regatta on osa Baltic Classic Masters -sarjaa. Regatan satama sijaitsee historiallisen Turun veneveistämön (Åbo Båtvarf), nykyisen Ruissalon telakan vieressä.

Itämeripäivä 25.8.

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa useilla paikkakunnilla, myös Turussa.

Veneet Esillä 2.–4.9.

Suomen suurin käytettyjen veneiden myyntitapahtuma, Veneet Esillä-tapahtuma järjestetään Ruissalon tapahtumatelakalla, joka tarjoaa hyvät puitteet myydä venettäsi tai muita tuotteita maaosastoilla.

Lisää tapahtumia turku.fi

Lue myös: