Naantalin Venemessut 27.–29.5.2022

Naantalin Venemessuilla nähdään toukokuun lopussa jälleen laaja valikoima veneitä sekä veneilyyn ja kesäiseen vapaa-ajan viettoon liittyviä tuotteita. Korona-aika on tuonut venealalle sekä mahdollisuuksia että haasteita, mutta kahden vuoden tauon jälkeen sekä näytteilleasettajat että tapahtuman järjestäjät odottavat innolla messujen alkamista.

– Koronavuodet ovat tuntuneet pitkälle ajalle, mutta nyt katse on tulevissa messuissa ja niistä on tulossa vähintäänkin samankokoiset kuin mihin Naantalissa on aikaisemmin totuttu. Näytteilleasettajat ovat innolla mukana tapahtumassa ja messualue on tällä hetkellä lähes loppuun myyty, kertoo Naantalin Venemessujen toimitusjohtaja Tuomas Levanto.

– Maailman venemarkkinat ovat olleet poikkeuksellisen kovassa vauhdissa viimeiset kaksi vuotta. Moni veneilijä on aloittanut harrastuksen korona-aikana tai palannut takaisin vanhan harrastuksen pariin. Iso kysymys onkin, miten ja miten nopeasti kuluttajakäyttäytyminen lähtee muuttumaan nyt, kun matkailurajoituksia on purettu, kertoo puolestaan Venealan keskusliitto Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

– Näytteilleasettajat eivät ole osanneet tarkasti kertoa mitä veneitä messuille saadaan, koska toimitusajat ovat nyt haasteellisia. Tästä huolimatta messuilla nähdään tälläkin kertaa myös ensiesittelyjä. Onneksi koronavuosien venekaupan kasvu on mahdollistanut myös tuotekehityksen, Levanto toteaa.

Quarken Boats ensimmäistä kertaa messuilla Suomessa

Yksi täysin uusi tulokas Naantalin Venemessuilla on Pohjanmaalta ponnistava Quarken Boats Oy, jolle Naantalin Venemessut on ensimmäinen messutapahtuma Suomessa. Tätä ennen Quarkeniin pääsee tutustumaan Helsingissä suomiveneilee.fi-koeajotapahtumassa 20.–21.5.

– Suunnittelumme lähtökohta oli tehdä vene, joka valmistetaan Suomessa ja veneeseen tulee Yamahan moottori. Tämän lisäksi veneen käyttö on suunniteltu enemmän oleskelun kuin ajamisen näkökulmasta. Eli suuntaudumme selkeästi ulkomaille, jossa veneilykulttuuri on toisenlainen kuin Suomessa. Mutta tietenkin tämä vene sopii myös Suomen vesille, jos haluaa veneen, jossa on paljon tilaa ja istumapaikkoja isommallekin porukalle, toteaa toimitusjohtaja Antero Sundberg Quarken Boats Oy:stä.

Turussa juuri uuden myymälän avanneen Bike & Boat Worldin myymäläpäällikkö Petri Romu odottaa Naantalin Venemessuja myös innolla. Messukokemukset Naantalista ovat Romun mukaan positiiviset ja parin vuoden tauon jälkeen hän uskoo asiakkaiden saapuvan messuille jopa aikaisempaa runsaslukuisemmin.

– Vielä ei ole liian myöhäistä lähteä etsimään venettä tulevalle kesälle, vaikka toki valikoiman kanssa on nyt niukkuutta. Hinnat ovat nousseet ja nousevat edelleen monestakin syystä johtuen, joten hankintapäätöksen lykkääminenkään ei ole nyt kovin hyvä vaihtoehto, Romu pohtii.

Naantalin Venemessut järjestetään Naantalin vanhan kaupungin satamassa 27.–29.5.2022. Näyttely on avoinna perjantaina 27.5. klo 12–20, lauantaina 28.5. klo 10–18 ja sunnuntaina 29.5. klo 10–17. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Lisätietoja: 

www.naantalinvenemessut.fi

Lue myös: