Suomiveneilee.fi -koeajopäivät avaavat veneilykesän

Koeajopäivät järjestetään Helsingin Lauttasaaressa Veneentekijäntien rannassa perjantaina ja lauantaina 20.–21.5.2022. Koeajot alkavat molempina päivinä kello 10 ja jatkuvat klo 18 saakka. Koeajettavana on lähes 40 erilaista venettä.

Kaikille veneilystä ja vesillä liikkumisesta kiinnostuneille avautuu jälleen toukokuussa mahdollisuus päästä kokeilemaan merellä erilaisia veneitä. Suomiveneilee.fi -koeajopäiville tulee testattavaksi yli 20 erilaista venettä pienistä perämoottoriveneistä purjeveneisiin. Koeajot ovat osallistujille maksuttomia ja veneissä on aina osaava ammattilainen kipparina. Koeajettavien veneiden tarkka lista julkistetaan toukokuussa.

– Veneiden koeajopäivät ovat hyvän tuulen tapahtuma, johon voi tulla kokeilemaan veneitä omien taitojensa rajoissa ammattitaitoisen kipparin ohjeistamana, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo.

Pelasta Itämeri -palkinnon voittaja julkistetaan koeajopäivillä

Pelasta Itämeri -palkinto annetaan henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt innovaation, ajatusmallin tai keinon, joka vaikuttaa merien ekologisen tilan parantumiseen, tuo Suomelle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu. Suomen Messusäätiön rahapalkinto on tänä vuonna ensimmäistä kertaa 20 000 euroa. Palkinto jaetaan koeajopäivien lehdistötilaisuudessa 20.5.

Venealan yritykset mukana tapahtumassa

Toimialajärjestö Finnboatin ja Helsingin Venemessujen lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä lukuisat suomalaiset venevalmistajat ja -maahantuojat. Tapahtumassa on ensimmäistä kertaa mukana myös uusi pääyhteistyökumppani Land Rover. Koeajettavissa on Land Rover Defender sekä Range Rover -malliston lataushybridejä, jotka sopivat venetrailerin vetoon vaativissakin olosuhteissa.

Lauttasaaren Veneentekijäntie on Suomen suurin venealan keskittymä, josta löytyy laaja valikoima alan palveluita korjaustelakasta venetarvikemyymälöihin. Paikalliset venealan yritykset järjestävät samaan aikaan perinteisiä kesäkauden avajaistilaisuuksiaan, joten on monta hyvää syytä suunnistaa Veneentekijäntielle.

Koeajettavat veneet:

Päivitetty 18.5.2022

Laituri 1
Laituri 2
Laituri 3
 • Targa Center – Targa | Merimaasturien legenda esittelyssä koeajolaiturilla
Laituri 4
 • Macea – Macea 580 | Kevyttä ja vakaata RIB-kyytiä
 • Macea – Macea 480 | Kevyttä ja vakaata RIB-kyytiä
 • Skipperi – Yamarin Cross 57 | Tutustu veneiden yhteiskäyttöpalveluun
Luiska
 • Alucat –  Alucat W10 | Vakaa alumiinikatamaraani
Laiturit 5-6
 • Boat World – Alukin C750 | Jykevä alumiinivene keskihytillä
 • Boat World – TG 7.9 | Hytillinen 10 hengen yhteysvene
 • Boat World – Silver Shark BRX | Täysalumiininen bowrider
 • Boat World – Silver Tiger | Palkittu, kattavasti varusteltu daycruiser
 • Boat World – Silver Shark CCX | Kalastajan täysalumiininen unelma keskipulpetilla
 • Boat World – Silver Puma | Kompakti lujitemuovi-bowrider
 • Boat World – Faster 525 SC | Alumiininen tuplapulpettivene
 • Boat World – Faster 495 | Uutuus 2022
 • Boat World – Silver Fox | Alumiinirunkoinen kestosuosikki
 • Boat World – Terhi 450CC | Kesämökin yleisvene keskipulpetilla
Laituri 7
 • Marinepalvelu – Sea Ray 250 SDX | Helppoa ajanvietettä vesillä
 • Marinepalvelu – Sea Ray 21 SPXE | Vene päiväretkeilyyn tai vesiurheiluun.

www.suomiveneilee.fi

www.finnboat.fi

Teksti ja kuva: Finnboat

Lue myös: