Pelastusliivipäivä 28.5.

Tiesitkö, että jopa 8/10 vesiliikenteessä hukkuneesta olisi pelastunut, jos heillä olisi ollut päällään oikein puetut pelastusliivit ja tilanteen nähneet olisivat osanneet auttaa?

Pelastusliivejä ei turhaan kutsuta halvaksi henkivakuutukseksi. Vain muutaman kympin satsauksella voi turvata oman ja läheisten hengen vesillä liikuttaessa. Pelastusliivejä on runsaasti tarjolla eri käyttötarkoituksiin, joten nyt on juuri oikea hetki hoitaa pelastusliivit kuntoon tulevaksi kesäksi. 

Osallistu Pelastusliivipäivään 28.5.2022 ja pue pelastusliivit päälle

Pelastusliivipäivää on vietetty Suomessa jo useana vuonna, joskin ajankohta on vaihdellut hieman. Tänä vuonna päivää vietetään 28.5.2022. Päivän tavoitteena on muistuttaa turvallisesta vesillä liikkumisesta ja tempaista pelastusliivien käytön puolesta.

Osallistu teemapäivään, missä ikinä päivää vietätkään. Voit osallistua seuraavia ohjeita noudattaen:    

1. Pue pelastusliivit

2. Ota kuva

3. Jaa kuvasi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #pelastusliivipäivä

4. Haasta kaverit mukaan

Voit olla kuvassa yksin, työkaverisi, perheenjäsentesi tai vaikka lemmikkisi kanssa. Kuvan voit napata Teams-kokouksen lomassa, puutarhahommissa, kaupassa, vesillä  – kaikki käy, kunhan päällä on pelastusliivit. Muistathan kuitenkin välttää turhia lähikontakteja kuvaa ottaessasi.

Pelastusliivipäivän tausta ja kumppanit

Ready, Set, Wear It -nimellä aiemmin tunnettu pelastusliivipäivä on saanut alkunsa Yhdysvalloista sikäläisen veneilyturvallisuusorganisaation aloitteesta. Eri maissa Pelastusliivipäivää vietetään eri ajankohtina.  

Suomessa päivä on ollut osa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton  (SUH) Viisaasti Vesillä -vesiturvallisuuskampanjaa ja sen ajankohta on vaihdellut hieman vuosittain. Mukana viestimässä on vuosien varrella ollut iso joukko järjestöjä ja viranomaisia: mm. Finnboat, Koululiikuntaliitto/Vesisankarit, Pidä Saaristo Siistinä ry, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Partiolaiset, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Vapaa-ajankalastajat, Poliisihallitus, Rajavartiolaitos, Traficom, Tukes ja Tulli.

 

Kuva: SUH

Lue myös: