Seapoint ja Origin by Ocean yhteistyöhön sinilevätilanteen kartoittamisessa

Viime vuonna lanseerattu Levähavainto.fi on palvelu, jonka kautta jokainen voi ilmoittaa sinilevähavaintonsa suomalaisen biojalostus-startup-yrityksen, Origin by Oceanin tutkijoiden käyttöön.

Nyt Origin by Ocean Oy on solminut yhteistyön kehittyvään veneilyyn keskittyvän Seapoint Oy:n kanssa Itämeren sinilevätilanteen kartoittamiseksi. Seapoint sitoutuu edistämään levähavaintojen keräämistä kannustamalla omaa asiakaskuntaansa palvelun käyttäjiksi. 

Joukkovoimalla kerätyn datan avulla Origin by Ocean pyrkii saamaan kattavan kuvan Itämeren sinilevätilanteesta. Levähavainto on konkreettinen teko Itämeren puolesta, sillä Itämerta elvyttävää laajamittaista sinilevän keräämistä voidaan päästä toteuttamaan jo lähitulevaisuudessa. Sinilevät tuottavat tuhansia erilaisia biokemikaaleja, joista osaa hyödynnetään kosmetiikkateollisuudessa. Origin by Ocean on kehittänyt aurinkorasvan perustuen sinilevän tuottamiin raaka-aineisiin.

– Sinilevä on suurin uhka meren elinvoimaisuudelle, mutta biomassana hyödyntämätön mahdollisuus. Rannikkomme sinilevälajien kirjoa ja kemiaa tutkimalla, saamme kattavan käsityksen levien koko potentiaalista. Seapointin laaja asemaverkosto mahdollistaa palvelusta viestimisen ja havaintojen vastaanottamisen mahdollisimman lähellä niiden toteamista, summaa toinen Origin by Oceanin perustajista, kemian tohtori Mari Granström.

Itämeren sinilevähavainnot voi ilmoittaa osoitteessa Levähavainto.fi.

Lue myös: