Osallistu Vuoden vierasvenesataman valintaan

Suomen vierasvenesatamat kilpailevat jälleen jo vuodesta 1987 alkaen palkitusta Vuoden vierasvenesatama -tittelistä. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki.

Äänestyksessä ovat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vierasvenepaikkoja oheispalveluineen, sekä ne vierasvenelaiturit, jotka ovat menestyneet äänestyksessä aikaisemmin. Satamia on kaikkiaan 262, ja näistä 175 sijaitsee rannikolla ja 87 Järvi-Suomessa. Kilpailun tavoitteena on innostaa vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.

Äänestys on käynnissä 30.9.2022 asti verkkosivulla www.satamassa.fi ja äänestää voivat kaikki vierassatamien vieraat. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 300 euron veneilytuotelahjakortti sekä 10 kahden henkilön lippupakettia Vene 23 Båt -messuille.

Vuoden Vierasvenesatama 2022 -voittajat olivat rannikolta Gullkrona ja sisävesiltä Sysmän Ilola Inn. Merialueilta huomioitiin kunniamaininnalla Bodö Saaristomereltä ja Rödhamn Ahvenanmaalta. Järvi-Suomesta kunniamaininnan saivat Kuhmoisten Sahanranta sekä Puumalassa sijaitseva Sahanlahti Resort.

Vuoden 2022 voittajat aloittavat uutta veneilykautta

Gullkorna valmistautuu seuraavaan kauteen ja panostaa veneilijöiden viihtyvyyteen. ”Tälle kaudelle olemme tehneet uuden grillikatoksen kävijöiden iloksi. Veneilykausi alkaa nykyään melko verkkaisesti, mutta odotamme hyvää keskikesää!”, kertoo Saara Kankaanrinta Gullkornasta. ”Bistrossa on uusi baari kiirepäiville, uudistettu menu ja teemapäiviä. Lisäämme vielä saaren aarteiden käyttöä ruoanlaitossa ja juomissa, ja haemme jatkuvasti uusia ja perinteisiä tuotteita lähisaarilta.”

Ilola Inn Sysmässä Päijänteen itärannalla odottaa veneilykauden avautumista. Ilola Inn valittiin jo toista kertaa peräkkäin Vuoden vierasvenesatamaksi vuonna 2022. Viime veneilykausi oli erittäin vilkas. Kotimaan matkailun huippuvuotena veneilijöiden määrä ja käynnit lisääntyivät huomattavasti. Nyt hotellipäällikkö Satu Ärling on hiukan huolestunut bensiinin hinnan korotusten vaikutuksista veneilyyn. “Moottoriveneilyn reittejä saatetaan nyt miettiä entistä tarkemmin. Toivottavasti veneet rantautuvat kuitenkin entiseen tapaan vierasvenesatamaamme myös tänä kesänä. Monet veneilijät ovat vierailleet hotellissamme myös talvella, mikä ilahduttaa meitä suuresti. Viime kesänä hotelli oli lähes loppuun varattu, mutta tällä hetkellä vapaita huoneita löytyy vielä kesäkuukausinakin”, vinkkaa Ärling.

Kilpailun järjestää Suomen purjehdus ja veneily ry.

Lue myös: