Uiva 2022 Flytande – uutuuksia ja ohjelmaa koko perheelle elokuussa

Suomen suurin uiva venenäyttely, Helsingin Uiva Flytande, järjestetään jälleen 18.–21.8.2022. Viime vuonna koronasäännösten vuoksi peruuntunut, järjestyksessään 44. Uiva tarjoaa laajan kattauksen veneilyyn ja vesielämään liittyviä tuotteita, palveluita sekä ohjelmaa koko perheelle.

Helsingin Lauttasaareen, HSK:n kerhosatamaan tulee esille noin 250 venettä jollasta jahtiin. Esittelyssä on sekä moottori- että purjeveneitä ja mukana ovat kaikki suosituimmat merkit.

– Olemme iloisia, että saamme jälleen kaikki suuret valmistajat mukaan. Uivassa ovat mukana kaikki merkittävimmät Suomessa edustetut veneet ja uutuusesittelyitäkin on luvassa, kertoo näyttelyn järjestäjän, Venealan keskusliitto Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

Uivassa on luvassa useita veneuutuuksien ensiesittelyitä. Kiinnostavia uutuuksia ovat mm. Sargo 45, Yamarin 67 DC, Buster Magnum Cabin, Axopar 25, Faster 495, Nordkapp RS 800 C sekä Quicksilver Captur 625 Pilothouse. Venemestarin päätoimittaja Jan Sjölund esittelee näyttelyn kiinnostavimmat uutuusveneet Uivan ohjelmalavalla päivittäin.

Sähköveneet ja sähköveneily ovat näyttävästi esillä. Sähköveneiden eliittiä ja uusinta tekniikkaa edustaa foilaava Candela C-8, lisäksi näyttelyssä on useita pienempiä sähkövenemalleja. Vaihtoehtoisista käyttövoimista käydään myös kiinnostava paneelikeskustelu ohjelmalavalla.

Veneiden lisäksi näyttelyn maa-alueen paikat myytiin lähes täyteen jo kesäkuun puolivälissä. Maa-alueella esitellään ja myydään niin veneilyvarusteita kuin veneilyyn liittyviä palveluita. Tuttuun tapaan myös kalastus on vahvasti esillä tapahtumassa.

– Näyttelyalue on lähes samanlainen kuin aikaisempina vuosina. Uutta tänä vuonna se, että aiemmin sisääntuloportin vieressä sijainnut kalastusvenelaituri on tällä kertaa integroitu keskelle näyttelyaluetta, Pajusalo jatkaa.

Näyttelyssä on ohjelmaa kaikkina neljänä päivänä. Aiemmista vuosista poiketen esimerkiksi flyboard-esitykset aloitetaan vasta perjantaina, jolloin alueelle odotetaan enemmän näytöksistä kiinnostunutta yleisöä. Ohjelmalavalla on työnäytöksiä ja esityksiä päivittäin. Venemestarin päätoimittaja Jan Sjölund kertoo ohjelmalavalla uutuusvene-esittelyiden lisäksi päivittäin myös pääkaupunkiseudun retkikohteista.

Alueen ruokatarjontaa täydentää paikallisen ravintolan lisäksi valikoima Street food -ruokarekkoja, jotka on sijoitettu ohjelmalavan läheisyyteen, jolloin ruokaillessa voi nauttia ohjelmasta. Uiva on avoin koko perheelle: sekä lapset että koirat ovat tervetulleita näyttelyyn.

– Odotukset ovat todella korkealla. Meillä on fiilis, että ihmiset ovat odottaneet näyttelyä ja ovat innolla palaamassa tapahtumiin. Uivaan kannattaakin hankkia liput jo ennakkoon, jolloin ne saa edullisemmin, eikä tarvitse jonottaa portilla, Pajusalo kehottaa.

Messuliput voi hankkia ennakkoon verkkosivulta uiva.fi.

Lue myös: