Pelasta Itämeri -palkinto 2023

Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan Helsingin Vene 23 Båt -messuilla jo viidennen kerran. Palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkinto myönnetään taholle, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Palkinnon arvo on 20 000 ja saajaa voi ehdottaa tammikuun loppuun asti.

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon voi saada henkilö, ryhmä, yhteisö tai yritys, joka on kehittänyt innovaation, ajatusmallin tai keinon, joka vaikuttaa merien ja vesistöjen ekologisen tilan parantumiseen, tuo Suomelle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu.
Palkinnon saajasta päättää raati, johon kuuluvat toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöstä, toiminnanjohtaja Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä ja toimitusjohtaja Laura Höijer Baltic Sea Action Groupista sekä Tekniikka & Talous -lehden päätoimittaja Harri Junttila.

Palkinnon saaja julkistetaan Vene 23 Båt -messuilla 17.2.2023. Palkinnon saajaa voi ehdottaa 22.11.2022 – 31.1.2023 välisenä aikana täyttämällä lomakkeen, joka löytyy venemessujen verkkosivuilta.

Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan nyt viidettä kertaa. Palkinnon ovat saaneet aikaisempina vuosina:

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Helsingin kansainväliset venemessut  Vene 23 Båt  -messut järjestetään 10.– 19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

Lue myös: