Motor Boat Awards 2023 – Brittimedia palkitsi suomalaisveneitä

Englantilainen Motor Boat & Yachting -lehti palkitsee vuoden aikana testaamistaan veneistä parhaat Motor Boat Awardsissa. Voittajat julkistettiin viime viikolla Saksassa Düsseldorfin venemessujen aikana.

Tapana on, että veneluokkia on paljon ja lähes kaikki vuoden aikana testatut veneet nimetään finalistiksi johonkin luokkaan. Finalistit ja voittajat valitsee MBY:n toimitus päätoimittaja Hugo Andreaen johdolla. Tänä vuonna veneluokkia oli täydet kymmenen ja niissä yhteensä 37 finalistia.

Suomalaisvalmistajien malleista finalisteiksi nimettiin kolme: Quarken 27 T-Top (kuvassa) enintään 30-jalkaisten huviveneiden (Sportboats up to 30ft) luokkaan sekä XO DFNDR 9  ja Axopar 45 XC Cross Cabin elämysveneiden (Adventure Boats) luokkaan. Menestys oli hyvää, sillä Quarken ja XO voittivat luokkansa ja Axoparillekin myönnettiin lohdutuspalkinto eli kunniamaininta.

Quarkenin palkinnon vastaanottivat Martin Kortell ja Antero Sundberg.
Quarken on raadin mukaan käytännöllinen päiväretkivene: se on hauska ajaa ja myös näyttää tyylikkäältä. Veneessä on paljon helppokäyttöistä säilytystilaa ja hyvin mietityt kulkureitit.

Rabbe Nedrum ja Henrik Thelen esittelivät XO DFNDR 9 -venettä Düsseldorfin venenäyttelyssä.
Raadin mukaan harva alle 30-jalkainen vene tarjoaa kokonaisuutena niin paljon kuin XO DFNDR 9. Hyvä ajettavuus, korkeat laidat ja korkea hytti – vene on todella käytännöllinen ja innovatiivinen.

Muissa luokissa voittajiksi julistettiin De Antonio D36 Open (Weekenders over 30ft), Marex 330 Scandinavia (Sportcruisers up to 45ft), Fairline Phantom 65 (Sportcruisers over 45ft), Galeon 500 Fly (Flybridges up to 60ft), Sirena 68 (Flybridges over 60ft) ja Sunseeker Ocean 90 (Custom Yachts).

Lue koko MBY:n juttu palkintoperusteluineen tästä linkistä:
https://www.mby.com/motor-boat-awards/motor-boat-awards-2023-winners-highly-commended-yachts-revealed-124644

Lue myös: