Suomiveneilee.fi -koeajopäivät Helsingissä 12.–13.5.

Kaksipäiväinen Suomiveneilee.fi-koeajotapahtuma järjestetään jo viidennen kerran Helsingin Lauttasaaressa. Koeajotapahtuma tarjoaa kaikille veneilystä ja vesillä liikkumisesta kiinnostuneille mahdollisuuden päästä kokeilemaan erilaisia veneitä Helsingin edustalla. Samaan aikaan vietetään myös jo perinteisiä Veneentekijäntien kauden avajaisia.

Suomalaisten venealan toimijoiden yhteinen koeajotilaisuus järjestetään Helsingin Lauttasaaressa perjantaina 11.5. klo 12–20 ja lauantaina 12.5. klo 10–18. Koeajot ovat osallistujille maksuttomia ja jokaisessa veneessä on osaava ammattilainen kipparina ja pelastusliivit saa veneistä lainaksi. Kokeneemmilla koeajajilla on mahdollisuus myös päästä itse ajamaan veneitä – asiasta sovitaan aina tapauskohtaisesti veneen kipparin kanssa.

Tapahtumaan on tulossa koeajettavaksi yli 40 venettä. Mukana ovat mm. Max, Falcon, Buster, Cross, Jeanneau, Zodiac, Sila, Suvi, Suomi, Paro, Candela, Highfield, AMT, Finnmaster ja Husky. Venelistaus päivittyy suomiveneilee.fi-verkkosivulle tapahtuman lähestyessä.

– Veneiden koeajopäivät ovat hyvän tuulen tapahtuma, johon voi tulla kokeilemaan veneitä omien taitojensa rajoissa ammattitaitoisen kipparin ohjeistamana, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo.

Tapahtumaa riittää koko Lauttasaaren Veneentekijäntien pituudella, kun paikalliset venealan liikkeet järjestävät kesäkauden avajaiset samana ajankohtana. Tapahtuma-alueella on tuotetoreja, työnäytöksiä, tarjouksia, pelastusliivien ja sammuttimien huoltoa, autoesittely sekä ruokakojuja. Tapahtuman osoite on Veneentekijäntie 1–7, 00210 Helsinki.

Lue myös: