Suomiveneilee.fi-koeajopäivät pe–la 12.–13.5.

Suomalaisten venealan toimijoiden suuri veneiden koeajopäivä järjestetään Helsingin Lauttasaaressa perjantaina ja lauantaina 12.–13.5. Paikalla on yleisön testattavana yli 40 erilaista moottorivenettä ja vesijettiä kaikkiaan 25 eri venemerkiltä niin kotimaista kuin ulkomailtakin.

– Tapahtumasta tekee ainutlaatuisen se, että Lauttasaaressa keskitytään vain veneiden koeajamiseen. Koeajoveneiden valikoimasta löytyvät lähes kaikki veneenrakennuksen materiaalit puusta lasikuituun ja alumiiniin sekä moottorivaihtoehdot bensiinistä ja dieselistä sähköön‚ Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo kertoo.

Koeajot pyörivät non-stop-periaatteella perjantaina kello 12–20 ja lauantaina kello 10–18. Koeajoille lähdöt toteutetaan puolen tunnin välein; viimeinen lähtö on perjantaina klo 19.30 ja lauantaina klo 17.30.

Koeajotapahtuma on yleisölle maksuton ja jokaisessa veneessä on mukana ammattitaitoinen kippari.

Venelista ja tapahtuman tarkemmat tiedot löytyvät verkkosivulta suomiveneilee.fi.

Toimialajärjestö Finnboatin ja Helsingin Venemessujen lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä lukuisat suomalaiset venevalmistajat ja -maahantuojat. Kesäsesonkia ovat mukana avaamassa myös veneilijöitä palvelevat Veneentekijäntien liikkeet sekä tapahtuma-alueella esittäytyvät venealan yritykset. Lauttasaaren Veneentekijäntie on Suomen suurin venealan keskittymä, josta löytyy laaja valikoima alan palveluita korjaustelakasta venetarvikemyymälöihin.

Lue myös: